Τελευταία Νέα
Διεθνή

Doug Bandow (Σύμβουλος Reagan): Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει κοινή πυρηνική δύναμη ενάντια στη Ρωσία

Doug Bandow (Σύμβουλος Reagan): Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει κοινή πυρηνική δύναμη ενάντια στη Ρωσία
Ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος από τη συλλογική Ευρώπη ακόμη και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο
Οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα πρέπει να σχηματίσουν μια κοινή πυρηνική δύναμη για να έχουν μια ευκαιρία εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Doug Bandow, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, σε άρθρο του για το περιοδικό American Conservative.
Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ευρώπης θα απαιτήσει ακόμη περισσότερα χρήματα και προσπάθεια.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την ανάπτυξη πυρηνικών δυνάμεων» αναφέρει ο Doug Bandow.
Επίσης σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος από τη συλλογική Ευρώπη ακόμη και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.
Κατά τη γνώμη του, τα δικά τους όπλα μαζικής καταστροφής θα μπορούσαν να δώσουν στους Ευρωπαίους μια ευκαιρία ενάντια σε μια ισχυρή δύναμη.
Ο εμπειρογνώμονας Doug Bandow υπενθύμισε επίσης ότι η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη ένα οπλοστάσιο αυτής της φύσης, αλλά οι χώρες δεν θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους «λόγω των κρατών της Βαλτικής».
Ο Doug Bandow είναι πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι χρειάζονται μια συλλογική πυρηνική δύναμη, ελεγχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, ο Doug Bandow παραδέχθηκε ότι τέτοια μέτρα συνδέονται με κινδύνους για την παγκόσμια ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να κάνουν πολύ πιο επικίνδυνα βήματα κατά της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι πλέον καλύπτονται από πυρηνική ασπίδα.
«Όσο περισσότερα πυρηνικά όπλα υπάρχουν, τόσο περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν για επιχειρησιακά λάθη και διαρροές.
Οι νέες πυρηνικές δυνάμεις υπονομεύουν τη αρχή της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων» τόνισε ο Doug Bandow.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Karela Rzegki, δήλωσε ότι φέρεται να είναι δυνατό να αποφευχθεί μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία μόνο μέσω εκφοβισμού.
Κατά τη γνώμη του, ένας «πόλεμος με τη Ρωσία» δεν είναι αδιανόητος, αν και μια τέτοια ιδέα είναι επί του παρόντος απίθανη.
Την ίδια στιγμή, ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen έκανε δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία της Δύσης για Ψυχρό Πόλεμο με την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης