Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

Erdogan: Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία
«Είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας»
Σχετικά Άρθρα
Οι εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατά κουρδικών οργανώσεων στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, τέθηκαν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Recep Tayyip Erdogan.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά των ξένων δυνάμεων που, όπως κατήγγειλε, υποστηρίζουν το PKK και το YPG.
Τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις κουρδικές ένοπλες οργανώσεις.
Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα ότι η χώρα του θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας».
«Η αποφασιστική στρατηγική της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της έχει ενοχλήσει περισσότερο εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος τρομοκρατών στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος Erdogan, προσθέτοντας ότι «η απόπειρα παροχής όπλων, πυρομαχικών, εκπαίδευσης και χειραγώγησης της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK έχουν αποκτήσει νέα δυναμική».
Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στα εδάφη των γειτονικών της χωρών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όσο τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την εγκαθίδρυση ενός κράτους τρομοκρατών στο Ιράκ και τη Συρία βρίσκονται στο τραπέζι, κανείς μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Εάν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται, τότε κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση να λάβει η Τουρκία τα απαραίτητα μέτρα για τη δική της ασφάλεια».
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «μέσα σε πέντε ημέρες, 114 στόχοι και 78 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών μας επιχειρήσεων» ενώ «καταστράφηκαν 60 κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις πυρομαχικών».
«Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την επιβίωση, την ηρεμία και την ασφάλεια της χώρας μας, οι πάντες είτε είναι μαζί μας είτε εναντίον μας. Δεν υπάρχει μέση ή γκρίζα περιοχή σε αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης