Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις Lavrov: Οι ΗΠΑ… τελείωσαν - Ανέκδοτο η συμφωνία Βρετανίας - Ουκρανίας, τους περιμένει η τύχη του Αφγανιστάν

Αποκαλύψεις Lavrov: Οι ΗΠΑ… τελείωσαν - Ανέκδοτο η συμφωνία Βρετανίας - Ουκρανίας, τους περιμένει η τύχη του Αφγανιστάν
Η Δύση δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Πυρά στη Δύση ότι δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια της εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης του.
Ο Lavrov υποστήριξε ότι η δύναμη των ΗΠΑ και της συλλογικής Δύσης είναι ήδη ξεπερασμένη, ότι η κυριαρχία τους τελειώνει ύστερα από 500 χρόνια ηγεμονίας καθώς, όπως είπε, αναδύονται νέα και ισχυρά κέντρα οικονομικής ισχύος, ανάπτυξης και πολιτικής επιρροής, τα οποία ωστόσο δεν κατονόμασε.
«Κυβέρνησαν τον κόσμο για 500 χρόνια χωρίς να έχουν κανένα σοβαρό ανταγωνισμό πέραν από τη σοβιετική περίοδο.
Το γεγονός αυτό τους έκανε να εφυσυχάζουν.
Συνήθισαν να είναι ο ηγεμόνας» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως είναι ξεκάθαρο πως είναι οι ΗΠΑ αυτή που «ζητά τους πυροβολισμούς» 

Μας έχουν χαρακτηρίσει εχθρούς τους

Ο Lavrov υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι που έχουν χαρακτηρίσει τη Ρωσία εχθρό τους.
«Μας έχουν ανακηρύξει ανοιχτά εχθρό τους, αλλά την ίδια στιγμή θέλουν να ρίξουν μια ματιά στα στρατηγικά μας πυρηνικά αποθέματα γιατί λένε ότι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.
Κάτω από το σύνθημα της αμοιβαιότητας θέλουν να διασφαλίσουν την εποπτεία των πυρηνικών μας οπλοστασίων για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για τους εαυτούς τους.
Όμως αυτοί οι κίνδυνοι αυξάνονται ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής πίεσης και του καταναγκασμού που ασκείται εναντίον της χώρας μας.
Μιλούν κάθε μέρα περισσότερο για μια πιθανή σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων και κάθε μέρα υπάρχουν όλο και λιγότεροι αποτρεπτικοί παράγοντες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ωστόσο, η πιθανότητα για συνομιλίες για «στρατηγική σταθερότητα» δεν έχει παραμεριστεί» υπογράμμισε ο Lavrov.

Δεν τους ενδιαφέρει η λήξη του πολέμου

Όπως είπε ο Lavrov, τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα υπόλοιπα κράτη της Δύσης δεν έχουν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Δεν ήθελαν να ακούσουν τις ανησυχίες μας.
Η Δύση οδήγησε στην κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως δεν είναι η Ουκρανία αυτή που θα αποφασίσει για τους όρους και το τέλος του πολέμου.

Ουκρανία σαν Αφγανιστάν

Ο Lavrov μάλιστα διερωτήθηκε για το εάν η παρουσία και η δράση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Όπως είπε, η Ουκρανία θα έχει ακριβώς την ίδια μοίρα με αυτή του Αφγανιστάν.
«Όλες οι απερίσκεπτες επιχειρήσεις των Αμερικάνων στον στρατιωτικό τομέα, απέφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα;
Υπήρξε κάποια εγκαθίδρυση Δημοκρατίας για την οποία προοριζόταν;
Η Ουκρανία θα έχει παρόμοια μοίρα.
Βασίζονται στα αφεντικά τους, μόνο που δεν γνωρίζουν ότι ο κύριός τους σκέφτεται μόνο τον εαυτό του» υποστήριξε ο Lavrov.

Ανέκδοτο η συμφωνία Ουκρανίας – Βρετανίας

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της Ουκρανίας σε θέματα ασφαλείας, ο Lavrov είπε ότι αυτή είναι απόρροια της συνειδητοποίησης από τη Δύση για τους κινδύνους που θα προέκυπταν από την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή δεν περιέχει καμία νομικά δεσμευτική συμφωνία, πέρα από τη δέσμευση του Κιέβου… να προστατεύσει τη Μ. Βρετανία σε περίπτωση εισβολής εναντίον του.
«Είναι κάπως κωμικό» υπογράμμισε ο Lavrov, τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση τους στόχους της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Το επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο πρόεδρος Putin.
Όπως είπε, όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία θα επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σεναριολογία… τα περί διαπραγματεύσεων στη Γενεύη

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ουκρανία και τη Ρωσία να έχουν απευθείας διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, ο Lavrov υποστήριξε ότι πρόκειται απλώς… για σενάρια.
«Είναι απλώς φήμες» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ψεύτης ο Zelensky

Ο Lavrov εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky για τα όσα είπε από το βήμα του Davos σχετικά με την κατάρρευση των συνομιλιών των Συμφωνιών του Μίνσκ.
«Είπε ότι μετά το 2014, η Γερμανία και η Γαλλία προσπάθησαν τόσο σκληρά και συμφώνησαν σε μια ενδιάμεση λύση με τη μορφή των Συμφωνιών του Μίνσκ και ότι ο Putin τα κατέστρεψε όλα.
Απλώς λέει ψέματα σε όλη την παγκόσμια κοινότητα» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης