Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μεγάλο ενδιαφέρον για τις BRICS - Απογοήτευση για την απόφαση της Αργεντινής να μην ενταχθεί

Ρωσία: Μεγάλο ενδιαφέρον για τις BRICS - Απογοήτευση για την απόφαση της Αργεντινής να μην ενταχθεί
Ο Peskov σημείωσε ότι η σειρά των χωρών που επιθυμούν να συνδεθούν με τα BRICS είναι αρκετά μεγάλη
Η Μόσχα σέβεται την απόφαση της Αργεντινής να μην γίνει μέλος των BRICS, αλλά ταυτόχρονα είναι απογοητευμένη από αυτήν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
"Φυσικά, αυτό είναι λυπηρό, αλλά αυτό είναι το κυριαρχικό δικαίωμα της Αργεντινής και σεβόμαστε κάθε απόφαση του Μπουένος Άιρες.
Οι Αργεντινοί επέλεξαν την ηγεσία τους, και η ηγεσία θεώρησε ότι είναι λάθος στιγμή για αυτούς να συμμετάσχουν σε αυτό το σχήμα τώρα", δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Μεγάλο ενδιαφέρον των χωρών

Ο Peskov σημείωσε ότι η σειρά των χωρών που επιθυμούν να συνδεθούν με τα BRICS είναι αρκετά μεγάλη.
"Αυτό είναι ευχάριστο και σημαίνει ότι πολλές χώρες, αντιθέτως, θεωρούν ότι η κίνηση να ενταχθούν στις BRICS είναι προς το εθνικό τους συμφέρον", πρόσθεσε.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος της προεδρικής διοίκησης της Αργεντινής Manuel Adorni επιβεβαίωσε ότι το Μπουένος Άιρες είχε ενημερώσει επίσημα τις BRICS ότι δεν επρόκειτο να ενταχθεί στην ομάδα.
Σε επιστολές που απέστειλαν στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στον πρόεδρο της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva, στον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi και στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, οι αρχές της Αργεντινής δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή θεωρούσαν ότι η συμμετοχή στις BRICS ήταν λάθος κίνηση για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης