Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκαθαρίζει ο Lavrov: Η Ρωσία δεν συζήτησε με τον Trump για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ξεκαθαρίζει ο Lavrov: Η Ρωσία δεν συζήτησε με τον Trump για τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Ο Lavrov επανέλαβε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δαιμονοποιεί τη Ρωσία»
Η Μόσχα δεν είχε επαφές με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov σε συνέντευξή του για το CBS.
«Δεν συζητήσαμε κάτι σχετικό ούτε με τον Donald Trump ή με κανέναν άλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τίποτα με τους Αμερικανούς, αφού η σημερινή κυβέρνηση (σσ. του Biden) δεν ενδιαφέρεται για διάλογοο», τόνισε σχετικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν στο θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων, ενώ αναφέρονται περιοδικά στο έργο των πρεσβειών και της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν προσπαθεί να συζητήσει κανένα άλλο πολιτικό θέμα, σημείωσε.
Ο Lavrov επανέλαβε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δαιμονοποιεί τη Ρωσία» και, ρωτώντας γιατί περισσότερα από 140 έθνη ψήφισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να καταδικάσουν τη Ρωσία για παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας με τη συνεχιζόμενη εισβολή της το 2022, ο Lavrov είπε ότι όλες οι χώρες που ψήφισαν κατά της Ρωσίας πιέζονται «από τις ΗΠΑ, τους Βρετανούς και ορισμένους Ευρωπαίους».
Υπενθυμίζεται ότι ο Donald Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αν ήταν ο αρχηγός του κράτους, θα τελείωνε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες.
Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο πρώην πρόεδρος, το Κίεβο υφίσταται μια ήττα στην αναμέτρηση με τη Ρωσία, την οποία θα μπορούσε να είχε αποφύγει.
Ο Trump εξέφρασε με βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αρχικά συμφωνήσει να αναγνωρίσει την απώλεια μέρους των εδαφών της και να αποφύγει έτσι τον πόλεμο.
Σύμφωνα με τον Donald Trump, μιλάμε για την «Κριμαία και άλλες περιοχές» που εντάχθηκαν στη Ρωσία. Σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση «κανείς δεν θα είχε πεθάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης