Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλειστές οι περισσότερες αγορές της Ασίας, λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς - Πιέσεις στην Αυστραλία

Κλειστές οι περισσότερες αγορές της Ασίας, λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς - Πιέσεις στην Αυστραλία
Οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές για τη Κινεζική Πρωτοχρονιά
Σε στενό εύρος διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας τη Δευτέρα, με το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων αγορών της περιοχής να είναι κλειστές για την κινεζική Πρωτοχρονιά, ενώ οι απώλειες του φαρμακευτικού κολοσσού CSL παρέσυραν το ASX 200 της Αυστραλίας χαμηλότερα.
Οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές για τη κινεζική Πρωτοχρονιά, ενώ η Ιαπωνία ήταν επίσης κλειστή για την Εθνική Ημέρα.
Ο αυστραλιανός δείκτης ASX 200 υποχώρησε κατά 0,2%, καθώς ένα πλήθος θετικών κερδών αντισταθμίστηκε από τις απώλειες της CSL, καθώς ο βιοφαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή φάσης 3 για ένα φάρμακο κατά της καρδιακής προσβολής απέτυχε στο τελικό σημείο αποτελεσματικότητας.
Οι απώλειες της CSL, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετοχή στο ASX βάσει κεφαλαιοποίησης, αντιστάθμισαν τα ισχυρά κέρδη της ANZ Group Holdings και της JB Hi-Fi, αφού οι δύο εταιρείες σημείωσαν ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο και το εξάμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, η JB Hi-Fi εκτοξεύθηκε σχεδόν 7%, αφού κατέγραψε μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση στα κέρδη του εξαμήνου.
Άλλες ασιατικές μετοχές ήταν σε μεγάλο βαθμό υποτονικές.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον δείκτη Nifty 50 της Ινδίας έδειχναν ότι το άνοιγμα θα παραμείνει αμετάβλητο, ενόψει των βασικών στοιχείων για τον ινδικό πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.
Τα στοιχεία έρχονται  λίγες ημέρες αφότου η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας προειδοποίησε ότι θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό hawkish τους επόμενους μήνες, εν μέσω κινδύνων υψηλότερου πληθωρισμού.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης