Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα λάθη των ΗΠΑ και η άνοια Biden, μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό όλεθρο - Δραματική προειδοποίηση της Ρωσίας

Τα λάθη των ΗΠΑ και η άνοια Biden, μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό όλεθρο - Δραματική προειδοποίηση της Ρωσίας
Το σύστημα ελέγχου των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ παραβιάστηκε, πιστεύει ο Mikhail Popov, αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Τα λάθη που μπορεί να κάνει η αμερικανική ηγεσία εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολης και νευρικής εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στη χώρα, μπορεί να κοστίσουν πολύ στον υπόλοιπο κόσμο και να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Mikhail Popov,  σε συνέντευξή του στη Izvestiya.
"Στη συνολική δύσκολη και νευρική εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα, το τίμημα ενός διαχειριστικού λάθους, που διαπράττουν οι εθνικοί ηγέτες, είτε σκόπιμα είτε ακούσια, έχει αυξηθεί σημαντικά", τόνισε.
"Και δεν θα υπάρχει μεγάλη απόσταση από μια παγκόσμια καταστροφή", προειδοποίησε.

Η άνοια του Biden

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο ταγματάρχης Harold Hering απολύθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, αφού τον ρώτησε αν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθεί ότι μια πιθανή εντολή εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων προέρχεται από "έναν λογικό πρόεδρο".
"Τώρα, 50 χρόνια αργότερα, η ερώτηση αυτή ακούγεται ακόμη πιο δυνατά και πιο επίκαιρη.
Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Robert Hur, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που ο Joe Biden και η συνοδεία του έβγαλαν από τον Λευκό Οίκο", δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας.
Πρόσθεσε ότι, το μόνο πρόσωπο στις ΗΠΑ, που μπορεί να δώσει εντολή για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, είναι σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τον οποίο ο Σύμβουλος Hur χαρακτήρισε ως "ηλικιωμένο άνθρωπο με κακή μνήμη", ο οποίος δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κύρια γεγονότα και λεπτομέρειες σε πολλές περιπτώσεις.

H πυρηνική ασπίδα των ΗΠΑ και το φάουλ Austin

Το σύστημα ελέγχου των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ παραβιάστηκε, πιστεύει ο Mikhail Popov, όπως μεταδίδει το TASS.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στη Izvestiya, σχολίασε την κατάσταση γύρω από τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin.
Ο Popov επεσήμανε ότι η απόφαση για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ πρέπει να λαμβάνεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε συμφωνία με τον υπουργό Άμυνας και τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
"Και ο υπουργός Άμυνας δεν είναι στο γραφείο του και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, ποιος τον αναπληρώνει.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα καθήκοντά του ανατέθηκαν στην αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Kathleen Hicks.
Αλλά, εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν σε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο", περιέγραψε την κατάσταση ο αξιωματούχος. "Όσο κι αν είναι εκπληκτικό, η πυρηνική ασπίδα των ΗΠΑ έχει ουσιαστικά τεθεί σε κίνδυνο".
Ο Popov επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan, έμαθαν για την κατάσταση αρκετές ημέρες μετά τη νοσηλεία του.
Την απόφαση του Austin να μην ανακοινώσει τη διάγνωσή του σχολίασε με ειρωνεία: "Προφανώς, ο Lloyd Austin απλώς δεν ήθελε να ενοχλήσει την ηγεσία και τον λαό της χώρας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων για ένα τόσο "ασήμαντο" θέμα".
Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, ένας Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρέπει να καθοδηγείται από το αίσθημα ευθύνης και το υπηρεσιακό καθήκον σε μια τέτοια κατάσταση.

Αμφισβήτηση εκ των έσω

"Δεν μιλάμε για μια μπανανία, αλλά για ένα πυρηνικά εξοπλισμένο έθνος που διεκδικεί διαρκώς τον ρόλο του παγκόσμιου ηγεμόνα", υπογράμμισε ο Popov.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι σκεπτόμενοι Αμερικανοί πολίτες παίρνουν ιδέες ότι το αμερικανικό σύστημα ελέγχου και η διαδικασία χρήσης πυρηνικών όπλων βρίσκονται σήμερα σε αμφίβολη κατάσταση.
Επισήμανε ότι ορισμένοι Αμερικανοί στρατιωτικοί προσπάθησαν ακόμη και να αμφισβητήσουν τη διαδικασία αναμετάδοσης της εντολής εκτόξευσης πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης