Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τρία χτυπήματα ακριβείας οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα αμερικανικό Patriot στην Kherson – Διαλύθηκε η ουκρανική αεράμυνα

Με τρία χτυπήματα ακριβείας οι Ρώσοι τίναξαν στον  αέρα αμερικανικό Patriot  στην Kherson – Διαλύθηκε η ουκρανική αεράμυνα
Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για το πλήγμα κατευθυνόμενο πύραυλο ακριβείας και δύο εναέριες βόμβες FAB-500M-62 εξοπλισμένες με μονάδες ολίσθησης και διόρθωσης
Στο στόχαστρό του έθεσε εκ νέου ο ρωσικός στρατός ένα αμερικανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot των Ουκρανών.
Video που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 22 Φεβρουαρίου δείχνουν τρία χτυπήματα ακριβείας να πλήττουν αποθήκες κοντά στον οικισμό Chernobaevka στην Kherson.
Ένα φορτηγό HEMTT 8×8, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη ρυμούλκηση των βάσεων εκτόξευσης M90x των Patriots, εισέρχεται σε μία από τις αποθήκες πριν από τα πλήγματα.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι ένας σταθμός ελέγχου εμπλοκής AN/MSQ-104, βασικό στοιχείο του συστήματος αεράμυνας, ήταν επίσης αποθηκευμένος εκεί.
Στην επίθεση στις αποθήκες κοντά στη Chernobaevka χρησιμοποιήθηκαν ένας άγνωστος κατευθυνόμενος πύραυλος ακριβείας και δύο εναέριες βόμβες FAB-500M-62 εξοπλισμένες με μονάδες ολίσθησης και διόρθωσης.

Patriot από τη Δύση


Η Ουκρανία έλαβε τρεις πλήρεις συστοιχίες Patriot που δόθηκαν μαζί με επιπλέον τέσσερις εκτοξευτές.
Δύο συστοιχίες και δύο εκτοξευτές δόθηκαν από τη Γερμανία και μία από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές να χορηγούνται από την Ολλανδία.
Τα συστήματα που παρέχονται στο Κίεβο λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση αεροσκαφών με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα. Ο ρωσικός στρατός έχει στοχεύσει εξαρτήματα των συστημάτων Patriot της Ουκρανίας περισσότερες από μία φορές.

Καταρρέει η ουκρανική αεράμυνα

Πρόσφατα, αναφορές αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ενσωματώσει τους πυραύλους του συστήματος με ραντάρ διοίκησης και ελέγχου της Σοβιετικής εποχής στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται «FrankenSAM».
Αυτό εξηγεί πώς μερικοί πύραυλοι εξακολουθούν να εκτοξεύονται κατά καιρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πύραυλο Patriot για να καταρρίψουν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-76 στις 24 Ιανουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 60 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που επέβαιναν.
Συνολικά, η προμήθεια συστημάτων Patriot δεν είχε καμία επίδραση στο πεδίο της μάχης.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν να κυριαρχούν στους ουρανούς πάνω από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιπες αεράμυνες των δυνάμεων του Κιέβου καταρρέουν σταδιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης