Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον χορό του παγκόσμιου τρόμου οι Φινλανδοί - «Οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Ρωσία με τους πυραύλους μας, από τα εδάφη μας»

Στον χορό του παγκόσμιου τρόμου οι Φινλανδοί - «Οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Ρωσία με τους πυραύλους μας, από τα εδάφη μας»
«Εάν χρειαστεί, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική πλευρά» τονίζει ο Φινλανδός ΥΠΑΜ
Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχει η Φινλανδία για να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι στο Ελσίνκι.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας Antti Häkkänen ξεκαθάρισε ότι το Ελσίνκι του δεν έχει θέσει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα όπλα που παρέχει, όπως μετέδωσε το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle προ ολίγου.
Ο Häkkänen πρόσθεσε ότι εμπόδια έχουν επιβληθεί κυρίως από χώρες που παρείχαν στην Ουκρανία οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας.
«Εάν χρειαστεί, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική πλευρά. Είναι μια απολύτως νόμιμη αμυντική μάχη που δίνει η Ουκρανία. Ο Χάρτης του ΟΗΕ επιτρέπει την επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους πέρα από τα χερσαία σύνορα», τόνισε ο Jukka Kopra, πρόεδρος της φινλανδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, ρίχνοντας για άλλο λάδι στη φωτιά της προκλητικής ρητορικής ενός μέρους της Δύσης.
Έτσι, το Ελσίνκι διαφοροποιείται από άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ο καγκελάριος της οποίας παρουσιάζεται ως τώρα απρόθυμος να στείλει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
Ο Scholz φοβάται ότι τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και να σύρουν τη Γερμανία σε έναν απευθείας σε πόλεμο με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης