Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mearsheimer (πανεπιστήμιο Σικάγο): Πανικός στη Δύση λόγω της κατάρρευσης των Ουκρανών στο μέτωπο

Mearsheimer (πανεπιστήμιο Σικάγο): Πανικός στη Δύση λόγω της κατάρρευσης των Ουκρανών στο μέτωπο
Οι Ρώσοι αναμφίβολα κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης, η ισορροπία δυνάμεων κινείται προς το μέρος τους αναφέρει ο Mearsheimer
Ο πανικός στη Δύση ξέσπασε λόγω της τραγικής κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο υποστήριξε ο John Mearsheimer, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο.
«Αν παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης και στο Κίεβο, μπορείτε να δείτε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση.
Οι Ρώσοι αναμφίβολα κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης, η ισορροπία δυνάμεων κινείται προς το μέρος τους» υπογράμμισε ο Mearsheimer, αναφέροντας πως τόσο στη Δύση όσο και στην ίδια την Ουκρανία, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η ήττα του Κιέβου θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, και ως εκ τούτου πολλοί από τους συμμάχους του άρχισαν να πανικοβάλλονται.
«Για αυτόν τον λόγο ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έκανε μια δήλωση σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Αυτή είναι, φυσικά, μια εκπληκτικά ανόητη ιδέα και δεν θα συμβεί, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι ο Macron το είπε, δείχνει, μου φαίνεται, σε τι δύσκολη κατάσταση βρίσκονται τόσο η Δύση όσο και η Ουκρανία» υποστήριξε ο Mearsheimer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης