Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mircea Geoana (αν. γ.γ. ΝΑΤΟ): Δεν πιστεύουμε τις πυρηνικές μπλόφες του Putin - Είναι προσπάθεια ψυχολογικού εκφοβισμού

Mircea Geoana (αν. γ.γ. ΝΑΤΟ): Δεν πιστεύουμε τις πυρηνικές μπλόφες του Putin - Είναι προσπάθεια ψυχολογικού εκφοβισμού
«Δεν βλέπουμε καμία επικείμενη απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. Αλλά αυτές οι δηλώσεις είναι από μόνες τους πολύ επικίνδυνες» τονίζει ο υπ' αριθμόν 2 του ΝΑΤΟ
Ο υπ' αριθμόν δύο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι η πυρηνική απειλή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin παραμένει επί του παρόντος στο επίπεδο του «ψυχολογικού εκφοβισμού» και τίποτε άλλο πέραν αυτού.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προχωρήσει σε σχετική δήλωση χθες 29/2, ως απάντηση στο μήνυμά του Macron ότι η Δύση δεν μπορεί να αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων για να βοηθήσει την Ουκρανία πολεμήσει τα ρωσικά στρατεύματα.
«Αυτό απειλεί πραγματικά μια σύγκρουση με πυρηνικά όπλα», εξήγησε ο Putin.
Έτσι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoana χαρακτήρισε την προειδοποίηση του Putin ως «ένα μήνυμα που έγκειται στη λογική του ψυχολογικού εκφοβισμού και όχι στις πραγματικές του προθέσεις», σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El País που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Πρόσθεσε, επίσης πως «δεν βλέπουμε καμία επικείμενη απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. Αλλά αυτές οι δηλώσεις είναι από μόνες τους πολύ επικίνδυνες, γιατί διαβρώνουν την εμπιστοσύνη. Η Ρωσία γνωρίζει τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος».
Ο Geoană, ο οποίος ενδέχεται να παραιτηθεί αργότερα φέτος για να θέσει υποψηφιότητα στις ρουμανικές προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, επεσήμανε επίσης ότι το ΝΑΤΟ «θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία και να αποφύγουμε την κλιμάκωση με τη Ρωσία».
Σχετικά με την πρόταση του Macron για την παρουσία δυτικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος, ξεκαθάρισε: «Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα των συμμάχων μας να φέρουν νέες ιδέες στο τραπέζι. Όμως εμείς στο ΝΑΤΟ δεν έχουμε καμία πρόθεση ή σχέδια να αναπτύξουμε στρατεύματα στην Ουκρανία».
Ο Geoană εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα παραμείνει ισχυρό ακόμη και αν ο Donald Trump κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
«Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί κατανοούν πολύ καλά τον πολύ περίπλοκο ανταγωνισμό με την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν όλους τους συμμάχους τους στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο» σχολίασε επί του ζητήματος ο Geoană.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης