Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Τα ΜΜΕ λένε συνεχώς ψέματα και το χειρότερο όλων είναι το Reuters - Ισχυρή λογοκρισία στις ΗΠΑ

Elon Musk: Τα ΜΜΕ λένε συνεχώς ψέματα και το χειρότερο όλων είναι το Reuters  - Ισχυρή λογοκρισία στις ΗΠΑ
Ως το χειρότερο ΜΜΕ αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζει το Reuters ο Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Tα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης λένε συνεχώς ψέματα και το χειρότερο μεταξύ αυτών είναι το Reuters, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X και γνωστός επιχειρηματίας Elon Musk.
«Το Reuters είναι το χειρότερο αυτή τη στιγμή», έγραψε στη σελίδα του στο δίκτυο X.
Νωρίτερα, ο δισεκατομμυριούχος επεσήμανε ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πόσο ισχυρή είναι η λογοκρισία της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είπε ότι ο ίδιος και οι εταιρείες του αντιμετώπιζαν αδιάκοπες επιθέσεις μόλις ήρθη η λογοκρισία στο κοινωνικό δίκτυο X.
Το X δημοσίευσε τη συνέντευξη του Αμερικανού δημοσιογράφου Tacker Carlson με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Carlson, ο Musk υποσχέθηκε να μην μπλοκάρει το βίντεο.

Στοχοποιημένος από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ

Στις επιθέσεις που δέχεται από τις ελίτ των ΗΠΑ ο Musk συγκαταλέγει και τη ναυαρχίδα του αμερικανικού Τύπου, τη Wall Street Journal που τον έχει στοχοποιήσει κατηγορώντας τον ότι έπαιρνε ναρκωτικά σε γνώση πολλών νυν και πρώην διευθυντικών στελεχών της Tesla και της SpaceX,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ιδρυτής της Tesla φέρεται να χρήση ναρκωτικών μαζί με ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του.
Τα στελέχη που συμμετείχαν στο συμβούλιο δεν διεξήγαγαν έρευνες για το θέμα, ούτε κατέγραψαν τις πιθανές ανησυχίες τους, αντίθετα αποδέχτηκαν αυτή την κατάσταση.
Κι ο λόγος για τον οποίο την αποδέχτηκαν ήταν ότι ήθελαν να έχουν καλές σχέσεις με τον Musk, προκειμένου να μπορούν να αποκομίζουν οφέλη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τα stock options της εταιρείας τα οποία έπαιρναν, συμπληρώνει η εφημερίδα.
Η σχέση μεταξύ του Musk και των διευθυντών του ΔΣ της Tesla δέχθηκε κριτική από δικαστή του Ντέλαγουερ, ο οποίος ανέφερε τη σύγκρουση συμφερόντων ως αιτία προκειμένου να αιτιολογήσει την ακύρωση του πακέτου αποδοχών των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Musk.
Το πακέτο αποδοχών που ενέκρινε το ΔΣ της Tesla για τον Musk ήταν μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης που έχει δοθεί ποτέ σε στέλεχος και ο δικαστής του Ντέλαγουερ ακύρωσε το πακέτο αποδεχόμενος το επιχείρημα του ενάγοντα μετόχου Richard Tornetta ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενήργησε χωρίς ανεξαρτησία.
Τον Ιανουάριο 2024 η εφημερίδα είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Musk έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, αρκετές φορές σε ιδιωτικά πάρτι.
Ο δικηγόρος του Musk Alex Spiro δήλωσε στη WSJ απαντώντας στο σχετικό ρεπορτάζ ότι ο πελάτης του υποβλήθηκε σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στο SpaceX και δεν είχε βρεθεί θετικός ούτε σε ένα τεστ.
Απαντώντας στην πλατφόρμα X στο ρεπορτάζ της WSJ , ο ίδιος ο Musk έγραψε:
«Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!»
Ο Musk δημοσίευσε στο X, αναφέροντας την Tesla και τη SpaceX ως τις πιο πολύτιμες εταιρείες αυτοκινήτων και διαστημικών εταιρειών στον κόσμο. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης