Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργός Άμυνας Βελγίου: Δεν αποκλείεται στο μέλλον η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Υπουργός Άμυνας Βελγίου: Δεν αποκλείεται στο μέλλον η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

 

Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν αποτελεί σημερινή προτεραιότητα, δήλωσε η Βελγίδα υπουργός Άμυνας Ludivine Dedonder το Σάββατο 3 Μαρτίου 2024, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό στο μέλλον.
« Επισημαίνω ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν είναι ούτως ή άλλως προτεραιότητα σήμερα», δήλωσε στην εφημερίδα  La Libre όταν μια δημοσιογράφος σημείωσε ότι δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στο μέλλον.
Το Βέλγιο δεν θέλει να αντιμετωπίσει στρατιωτικά άμεσα τη Ρωσία, είπε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να «κάνουμε τα πάντα για να μην χάσει η Ουκρανία», είπε, προσθέτοντας ότι το Βέλγιο έδωσε προτεραιότητα στην παροχή υλικής υποστήριξης και εκπαίδευσης για Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι συμμετέχοντες σε μια πρόσφατη διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία συζήτησαν τη δυνατότητα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα, είπε ο Dedonder.
Μετά από μια διάσκεψη που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία και, παρόλο που δεν είχε επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με αυτό, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Γερμανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι η Γερμανία δεν θα στείλει ποτέ στρατεύματα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης