Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η δυστοπία συνεχίζεται: Οι μισοί επιστήμονες της Βρετανίας, αρνούνται να μιλήσουν για δύο φύλα

Η δυστοπία συνεχίζεται: Οι μισοί επιστήμονες της Βρετανίας, αρνούνται να μιλήσουν για δύο φύλα
Μα φυσικά στην παγκόσμια πρωτεύουσα της woke κουλτούρας, τη Βρετανία...
Σχετικά Άρθρα
Μόλις το 58% των επιστημόνων στα βρετανικά πανεπιστήμια πιστεύει ότι τα φύλα του ανθρώπου είναι δύο, σύμφωνα με σχετική έρευνα της «The Telegraph» στην οποία έλαβαν μέρος 200 μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
Το 29% των ερωτηθέντων στην έρευνα συμφώνησε με τη δήλωση ότι «τα φύλα δεν είναι δύο», ενώ το 13% δεν συμμερίζονται την ερώτηση ή προτίμησαν να μην εκφράσουν γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι το 42% των επιστημόνων αρνείται να μιλήσει για δύο φύλα.
Μία άλλη έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide, μια εταιρεία συμβούλων έρευνας αγοράς, διαπίστωσε επίσης ότι το 64% των επιστημόνων στη Βρετανία ανέφερε ότι τα φύλα είναι ρευστά, με μόλις το 22% να λέει ότι τα φύλα είναι δύο και ένα επιπλέον 14% να μην δίνει απάντηση.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Δρ Wolfgang Goymann, καθηγητής συμπεριφορικής βιολογίας στο Max Planck Institute for Biological Intelligence, είπε: «Για μένα αυτό σημαίνει απλώς ότι τουλάχιστον το 29% των ακαδημαϊκών που συμπλήρωσαν αυτό το ερωτηματολόγιο δεν κατανοούν τη βιολογική έννοια του φύλου, και τουλάχιστον το 22% από αυτούς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φύλο».
Σημείωσε ότι ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το φύλο είναι ένα διαβαθμισμένο φάσμα και όχι ένα δυαδικό χαρακτηριστικό. «Τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά έχουν υιοθετήσει αυτή την άποψη, αντικρούοντας έτσι θεμελιώδη βιολογικά δεδομένα», προέτρεψε.
«Ενώ υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν απαιτεί άρνηση του βιολογικού φύλου», συνέχισε.
«Αντίθετα, η απόρριψη του βιολογικού φύλου φαίνεται να βασίζεται στην έλλειψη γνώσης για την εξέλιξη και υπερασπίζεται τον σοβινισμό των ειδών, στο βαθμό που επιβάλλει αντιλήψεις ανθρώπινης ταυτότητας σε εκατομμύρια άλλα είδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης