Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί χειρίζονται τους Storm Shadow για τους Ουκρανούς - Έχουν τη μεγαλύτερη εμπλοκή από κάθε άλλο κράτος του ΝΑΤΟ

Οι Βρετανοί χειρίζονται τους Storm Shadow για τους Ουκρανούς - Έχουν τη μεγαλύτερη εμπλοκή από κάθε άλλο κράτος του ΝΑΤΟ
Γνωρίζουμε ότι Βρετανοί εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις και πολλές άλλες μονάδες λέει Ρώσος διπλωμάτης
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μεγαλύτερη εμπλοκή στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία από κάθε άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Andrey Kelin.
«Υπάρχουν Βρετανοί στρατιώτες στην Ουκρανία.
Η παρουσία ειδικών δυνάμεων εκεί, και συγκεκριμένα εκπαιδευτών, οι οποίοι για παράδειγμα, εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιωτικούς γιατρούς, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις και πολλές άλλες μονάδες.
Είναι επίσης πολύ σαφές ότι η εκτόξευση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow απαιτεί απαραίτητα τη συμμετοχή ειδικών και μόνο οι Βρετανοί μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, επειδή πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη τεχνολογία και είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να τη χειριστεί.
Διαφορετικά, οι Ουκρανοί θα πρέπει να υποβληθούν σε πολύ μακρά χρονικά ειδική εκπαίδευση, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό» επισήμανε ο Kelin.
«Ως εκ τούτου, μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκεται βαθιά στην ουκρανική σύγκρουση, ίσως πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Kelin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης