Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξόντωση και εξαθλίωση των Παλαιστινίων στη Γάζα - Biden: Βλάπτει το Ισραήλ ο Netanyahu - Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν ό,τι κινείται αδιακρίτως

Εξόντωση και εξαθλίωση των Παλαιστινίων στη Γάζα - Biden: Βλάπτει το Ισραήλ ο Netanyahu - Οι Ισραηλινοί σκοτώνουν ό,τι κινείται αδιακρίτως
Ο Netanyahu «περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ» με τους χειρισμούς του στον πόλεμο κατά της Hamas, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Την απόλυτη εξαθλίωση ζουν οι εναπομείναντες Παλαιστίνιοι στην Γάζα, αφού όσοι δεν σκοτώνονται από τα πυρά που εξαπολύουν αδιακρίτως προς ό,τι κινείται οι Ισραηλινοί, κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον λιμό και την δίψα, δεδομένης της ανεπαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στην πολύπαθη Λωρίδα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να παραδέχεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «βλάπτει την χώρα του με την πολιτική του, παρά την ωφελεί τελικά».
Τουλάχιστον 31.045 άνθρωποι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί και 72.654 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας την Κυριακή 10/3.
Περίπου το 72% των θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες, ανέφερε το υπουργείο.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, η ισραηλινή κατοχή διέπραξε οκτώ σφαγές εναντίον οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα 85 μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και 130 τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Telegram.

Στον αριθμό των νεκρών περιλαμβάνονται και οι 25 Παλαιστίνιοι που πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Ο δήμος της Γάζας απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους διεθνείς οργανισμούς ενόψει της έναρξης του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.
«Βασικές υπηρεσίες όπως η ύδρευση, η αποχέτευση και η διαχείριση των απορριμμάτων έχουν επηρεαστεί σοβαρά», ανέφερε ο δήμος σε ανάρτησή του στο Χ.
Ζήτησε διεθνή βοήθεια για την προμήθεια καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος για τα πηγάδια ύδρευσης και την παροχή βαρέων μηχανημάτων για την επισκευή των υποδομών και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Biden: Ο Netanyahu «περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ» με τους χειρισμούς του στον πόλεμο κατά της Hamas

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε αργά το Σάββατο 9/3 ότι θεωρεί πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamyn Netanyahu «περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ», σχολιάζοντας την προσέγγισή του στον πόλεμο κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο MSNBC, ο αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Hamas μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε στις 7 Οκτωβρίου.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι....

...ο Netanyahu «πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αθώες ζωές που χάνονται».

Ο Biden είπε μεταξύ άλλων ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας «είναι αντίθετος με όσα πρεσβεύει το Ισραήλ».
«Και νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο μια ισραηλινή επίθεση ευρείας κλίμακας στη Rafah, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας ωστόστο, ότι δεν σκοπεύει να διακόψει τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ.
«Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή εξαιτίας της οποίας θα διακόψω τις παραδόσεις όπλων ώστε να μην έχουν τον Σιδηρούν Θόλο να τους προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ.

Aρνούνται να πολεμήσουν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι στο στρατό του Netanyahu εναντίον των Παλαιστινίων

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα για την κατάταξη των υπερορθόδοξων Εβραίων με την κυβέρνηση Netanyahu
Συνεχίζοντας την κριτική του για τη δήλωση του Σεφαραδίτη Αρχιραββίνου Yitzhak Yosef ότι οι Haredim θα «έφευγαν στο εξωτερικό» αν κατατάσσονταν αναγκαστικά στις IDF, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid δηλώνει ότι τα μέλη της υπερορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας, πολλά από τα οποία δεν εργάζονται, θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στη ζωή εκτός Ισραήλ.
«Αν οι Haredim πάνε στο εξωτερικό, θα διαπιστώσουν ότι οι υπερορθόδοξοι εκεί εργάζονται για τα προς το ζην, χωρίς καν να ονειρεύονται ότι κάποιος θα τους χρηματοδοτήσει», λέει ο Λαπίντ στο Army Radio – αναφερόμενος στο γεγονός ότι μόνο το 55,8% των ανδρών Haredi στο Ισραήλ εργάζονται για τα προς το ζην.
Απαντώντας στην καταδίκη της Shas για την προηγούμενη κριτική του στον Yosef, ο Lapid το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι «αν καταταγούν 66.000 υπερορθόδοξοι νέοι, οι IDF θα αποκτήσουν 105 νέα τάγματα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει την εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) αναχώρησε από τη βάση Λάνγκλεϊ-Γιούστις στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να ενισχύσει τη διά θαλάσσης εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Κυριακή 10/3 το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
Το εν λόγω πλοίο εξυπηρετεί την εφοδιαστική υποστήριξη μονάδων με ό,τι απαιτείται ώστε να μπορούν να επιχειρούν μακριά από τις βάσεις ξηράς.
Το «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) απέπλευσε «λιγότερο από 36 ώρες αφότου ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα διά θαλάσσης», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της CENTCOM.
Μεταφέρει «εξοπλισμό για τη δημιουργία προσωρινού προβλήτα» που θα εξυπηρετήσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που λιμοκτονούν στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι νεκροί σε ισραηλινή επίθεση με στόχο ένα σπίτι στον Λίβανο

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε το σπίτι τους στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ani.
«Η επίθεση σε ένα σπίτι στην πόλη Χερμπέ Σελμ σκότωσε μια τετραμελή οικογένεια», ένα ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους, «και τραυμάτισε περισσότερους από εννέα άλλους», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Ισραήλ έσπασε στο ξύλο υπαλλήλους του ΟΗΕ

Οι ισραηλινοί ανακριτές ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τους εργαζόμενους της UNRWA, με σκοπό να αποσπάσουν εξαναγκασμένες ομολογίες εναντίον της υπηρεσίας τους.
Οι Ισραηλινοί ανακριτές ανάγκασαν τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ να δηλώσουν ψευδώς ότι η υπηρεσία έχει δεσμούς με τη Hamas και ότι το προσωπικό της συμμετείχε στην επιχείρηση Πλημμύρα του Al-Aqsa της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε η UNRWA και μεταφέρει η ιστοσελίδα Al Manar.
Οι ισχυρισμοί περιέχονταν σε μια έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, την οποία εξέτασε το Reuters και η οποία χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2024 και η οποία περιγράφει λεπτομερώς τις μαρτυρίες για κακομεταχείριση σε ισραηλινή κράτηση που έκαναν Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που εργάζονταν για την UNRWA.
H ισραηλινή έκθεση δεν περιέχει στοιχεία εναντίον των ατόμων.
Η διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA, Juliette Touma, δήλωσε ότι η υπηρεσία σχεδίαζε να παραδώσει τις πληροφορίες της 11σέλιδης, αδημοσίευτης έκθεσης σε οργανισμούς εντός και εκτός του ΟΗΕ που ειδικεύονται στην τεκμηρίωση πιθανών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαναγκασμένες ομολογίες υπό σοβαρούς ξυλοδαρμούς, waterboarding και απειλές κατά μελών των οικογενειών τους
Το έγγραφο αναφέρει ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι υπάλληλοι της UNRWA είχαν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής και πρόσθεσε ότι η κακομεταχείριση και η κακοποίηση που δήλωσαν ότι βίωσαν περιελάμβανε σοβαρούς σωματικούς ξυλοδαρμούς, πνιγμό με νερό και απειλές για βλάβη των μελών της οικογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης