Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτέλεσαν, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για να πλήξουν Hezbollah, Hamas

Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτέλεσαν, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για να πλήξουν Hezbollah, Hamas
Οι IDF είπαν ότι «η εξάλειψή του πραγματοποιήθηκε για να προκαλέσει πλήγμα στις ικανότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης να προωθήσει και να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδίασε πρόσφατα εναντίον του κράτους του Ισραήλ στη βόρεια συνοριακή περιοχή»
Ένα ανώτερο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στενός σύμμαχος της Hezbollah και της Hamas στον Λίβαν, εκτελέστηκε σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) στο νότιο Λίβανο στις 26 Απριλίου, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
Σε ανακοίνωσή του, οι IDF είπαν ότι ο Mosab Khalaf, «κατεύθυνε και προώθησε πολλές επιθέσεις» από τον Λίβανο εναντίον ισραηλινών στόχων, κυρίως στην κατεχόμενη περιοχή Shebaa Farms του Λιβάνου.
Ο Khalaf συντόνιζε επιθέσεις με το παρακλάδι του Κινήματος της Hamas στον Λίβανο, πρόσθεσαν οι IDF, σημειώνοντας ότι στοχοποιήθηκε ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Meidoun, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα.
Οι IDF είπαν ότι «η εξάλειψή του πραγματοποιήθηκε για να προκαλέσει πλήγμα στις ικανότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης να προωθήσει και να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδίασε πρόσφατα εναντίον του κράτους του Ισραήλ στη βόρεια συνοριακή περιοχή».

Η στρατιωτική πτέρυγα της Ισλαμικής Ομάδας, οι Δυνάμεις al-Fajr, θρήνησαν τον Khalaf και ένα άλλο μέλος τον Bilal Muhammad Khalaf, σε μια δήλωση, χαρακτηρίζοντάς τους και τους δύο διοικητές.
Η δολοφονία έγινε αφότου μαχητές της Hezbollah έστησαν ενέδρα σε μια ισραηλινή στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στους κατεχόμενους λόφους Kfarchouba του Λιβάνου αργά στις 25 Απριλίου.
Δύο οχήματα καταστράφηκαν από κατευθυνόμενους πυραύλους καθώς και από ρουκέτες και πυρά πυροβολικού.
Ένας Ισραηλινός Άραβας που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε στην ενέδρα.
Βίντεο από την ενέδρα δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Στρατιωτικά Μέσα της ομάδας.
Η Hezbollah απάντησε στη δολοφονία αργότερα μέσα στην ημέρα εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες "Katyusha" στη στρατιωτική τοποθεσία Habushit και στο αρχηγείο της 810ης Ταξιαρχίας Hermon στους Στρατώνες Maale Golani στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.
Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι ένα μπαράζ περίπου 30 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στο όρος Ερμόν.
Ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome, ενώ άλλοι προφανώς έπληξαν ανοιχτές περιοχές.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την επίθεση.

Σε κανένα από τα στοχευμένα site δεν ακούστηκαν σειρήνες.

Μια σειρά ισραηλινών επιδρομών έπληξε αργότερα τον νότιο Λίβανο και στις 27 Απριλίου η Hezbollah θρήνησε δύο από τους μαχητές της, λέγοντας σε δύο ξεχωριστές δηλώσεις ότι σκοτώθηκαν «στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ». Από το ξέσπασμα του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, η Hezbollah και οι σύμμαχοί της άρχισαν να εξαπολύουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραηλινού Στρατού για την υποστήριξη της Hamas και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων φατριών στη Λωρίδα.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει σε εννέα θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 11 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 271 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 70 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης