Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομηρικές μάχες της νότιας ρωσικής ομάδας μάχης με 4 ουκρανικές ταξιαρχίες στο Donetsk

Ομηρικές μάχες της νότιας ρωσικής ομάδας μάχης με 4 ουκρανικές ταξιαρχίες στο Donetsk
Σφοδρές μάχες στο Donetsk - Δεν ανακόπτεται η προέλαση του ρωσικού στρατού
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό διοικητήριο και μια αποθήκη πυρομαχικών πεδίου την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη (9/5/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων κατέστρεψαν το διοικητήριο της 65ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, μια αποθήκη πυρομαχικών της Ουκρανικής Ομάδας Μάχης Donetsk και έπληξαν το εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 105 περιοχές». ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε καλύτερες θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε τέσσερις ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Donetsk την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι μονάδες της Νότιας Ομάδας Μάχης κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες από τη δύναμη πυρός στο προσωπικό και τον εξοπλισμό της 23ης και 33ης μηχανοκίνητης, της 79ης και 111ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yelizavetovka, Novoye και Pobeda στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε 215 άτομα προσωπικό (νεκροί, τραυματίες) δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού  M113, δύο μηχανοκίνητων οχημάτων, ενός M777 αμερικανικής κατασκευής, τεσσάρων οβιδοβόλων D-20 των 152 χιλιοστών και δύο D-30 των 122 χιλιοστών», διευκρίνισε.

Αποκρούστηκε αντεπίθεση στο Kupyansk

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν την ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα
Τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή και απέκρουσαν μια αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Senkovka στην κατεύθυνση Kupyansk στην περιοχή Kharkiv την περασμένη ημέρα.
«Οι μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μάχης βελτίωσαν τις θέσεις τους και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 21ης και 44ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Stelmakhovka και Nevskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Επιπλέον, απέκρουσαν μια αντεπίθεση με ομάδα επίθεσης της 116ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Senkovka», ανέφερε το υπουργείο.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 40 στρατιώτες, δύο οβίδες D-20 των 152 χλστ. και ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 χλστ. στην κατεύθυνση του Kupyansk τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης