Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επιφυλακή η Λευκορωσία - Συνολική επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων

Σε επιφυλακή η Λευκορωσία - Συνολική επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων
Η άσκηση θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού με πραγματικά πυρά
Η Λευκορωσία ξεκίνησε συνολική επιθεώρηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Η άσκηση θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού με πραγματικά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας και πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Viktor Gulevich δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram τη Δευτέρα ότι η Λευκορωσία δίνει μεγάλη προσοχή στην ετοιμότητα μάχης σε σχέση με τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της χώρας.
"Στις σημερινές επιδεινωμένες συνθήκες της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης, οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης", σημείωσε.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν αρχίσει να ελέγχουν την ετοιμότητα μάχης των σχηματισμών και των στρατιωτικών μονάδων, ενώ προγραμματίζεται η μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού.
"Το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθεί στις καθορισμένες περιοχές και να διεξάγει μια σειρά ασκήσεων και ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών πυρών".
Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας, έχει παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη στη Μόσχα καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Alexander Lukashenko, πρόεδρος της Λευκορωσίας από το 1994, υποστήριξε την εισβολή της Ρωσίας επιτρέποντας στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να ξεκινήσει τον πόλεμο, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια παραλυμένη οικονομία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης