Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανία ετοιμάζει σοβαρό χτύπημα στην Κριμαία - Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία

H Ουκρανία ετοιμάζει σοβαρό χτύπημα στην Κριμαία - Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία
Οι ενέργειες μας στη Μαύρη Θάλασσα είναι προετοιμασία… για την Κριμαία λέει ο Kirill Budanov
Η Ουκρανία ετοιμάζει μια σοβαρή επιχείρηση στην Κριμαία υποστήριξε ο Kirill Budanov, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας.
«Οι ενέργειες μας στη Μαύρη Θάλασσα είναι προετοιμασία για μια σοβαρή επιχείρηση στην Κριμαία» υποστηρίζει ο Budanov, αναφερόμενος προφανώς στις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με θαλάσσια drones κατά ρωσικών πλοίων.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως προς την ίδια κατεύθυνση, εντάσσονται και οι προσπάθειες των Ουκρανών να επιτεθούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στην περιοχή της Kherson.
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση αυτή, ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστήριξε ότι μια επίθεση στην Κριμαία θα σήμαινε κλιμάκωση της σύγκρουσης και κάλεσε το Κίεβο να κατανοήσει ότι τέτοιες επιθέσεις θα προκαλούσαν «αναπόφευκτα αντίποινα» με οποιοδήποτε διαθέσιμο όπλο.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαμηνύει πως είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, με Ρώσους βουλευτές από την Κριμαία να λένε πως μια τέτοια επίθεση θα εξελισσόταν σε κολοσσιαία τραγωδία για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης