Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Hράκλεια» η προσπάθεια του Zaluzhny να τονώσει το ενδιαφέρον της Βρετανίας για την Ουκρανία

«Hράκλεια» η προσπάθεια του Zaluzhny να τονώσει το ενδιαφέρον της Βρετανίας για την Ουκρανία
Ο Valery Zaluzhny θα αντιμετωπίσει την κόπωση της Βρετανίας από την ουκρανική κρίση
Ο Valery Zaluzhny θα αντιμετωπίσει την κόπωση της Βρετανίας από την ουκρανική κρίση, εάν διοριστεί πρέσβης της Ουκρανίας στο Λονδίνο, και ο απολυμένος στρατηγός θα πρέπει να καταβάλει μια ηράκλεια προσπάθεια για να αναζωογονήσει την υποτονική βρετανική υποστήριξη στα προηγούμενα ζωηρά επίπεδα, δήλωσε ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Vadim Pristaiko.
«Δυστυχώς, όλοι έχουν κουραστεί από τον πόλεμο, που διανύει πλέον τον τρίτο χρόνο του.
Και οι Βρετανοί φίλοι μας κουράζονται επίσης», δήλωσε ο Pristaiko, ο οποίος διετέλεσε απεσταλμένος του Κιέβου στην Αυλή του Αγίου Ιακώβου την περίοδο 2020-2023, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ukrainska Pravda.
«Και λέω ότι ο νέος απεσταλμένος θα πρέπει να βρει νέα επιχειρήματα και νέα μέσα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με την αναζωογόνηση της παροχής βοήθειας [στο Κίεβο] από τους [δυτικούς] εταίρους να αποτελεί το κύριο καθήκον», τόνισε.

Εξαντλήθηκε η βοήθεια

Σύμφωνα με το Pristaiko, όσον αφορά την περαιτέρω βοήθεια, «η Μεγάλη Βρετανία έχει ως επί το πλείστον εξαντλήσει τους πόρους της, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών». "
«Μας έχουν δοθεί όλα όσα θα μπορούσαν να δοθούν», υποστήριξε.
Σχολιάζοντας τις συμβατικές διαδικασίες για τους διπλωματικούς διορισμούς, ο πρώην πρέσβης αναγνώρισε ότι η έγκριση του Zaluzhny ως πρέσβη πριν από τη λήψη της συγκατάθεσης του Λονδίνου δεν ήταν σύμφωνη με τη διεθνή πρακτική.
Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky  απομάκρυνε τον Zalyzny από τη θέση του αρχιστράτηγου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, επικαλούμενος τη στασιμότητα στο μέτωπο και την ανάγκη "επανεκκίνησης" της πολεμικής προσπάθειας, αλλά την επόμενη ημέρα του απένειμε τον τίτλο «Ήρωας της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης