Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Trump: Αν δεν εκλεγώ πρόεδρος των ΗΠΑ, θα γίνει μακελειό –«Πωλητής» ο Zelensky παίρνει κάθε φορά 50-60 δισ. δολάρια

Ξέσπασμα Trump: Αν δεν εκλεγώ πρόεδρος των ΗΠΑ, θα γίνει μακελειό –«Πωλητής» ο Zelensky παίρνει κάθε φορά 50-60 δισ. δολάρια
Εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
Ο Donald Trump, έχοντας σφραγίσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ, ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτήρισε την επικείμενη ψηφοφορία «καμπή στην ιστορία της χώρας», προειδοποιώντας μάλιστα για το «μακελειό» που πρόκειται να υποστεί η αμερικανική οικονομία εάν δεν εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει την άποψή του για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και τι κερδίζει.
«Η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός του στη Βαντέλια, στην πολιτεία Οχάιο, τέσσερις ημέρες αφού εξασφάλισε το χρίσμα της παράταξης, όπως και ο πρόεδρος Biden στην άλλη πλευρά.

Νίκη... εξπρές

Υποστήριξε πως η νίκη του στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων ήταν «η γρηγορότερη που επιτεύχθηκε ποτέ» και υπογράμμισε πως απομένουν πάνω από επτά μήνες ως το επαναληπτικό ματς των εκλογών του 2020.
Το χρονικό διάστημα αυτό είναι ολόκληρη «αιωνιότητα» όταν στην εξουσία βρίσκονται «ανίκανοι τύποι» που οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό, είπε.
«Αν δεν εκλεγώ εγώ, θα γίνει μακελειό στη χώρα», συνέχισε ο Donald Trump, καθώς βλέπει την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
Κάνοντας ειδική μνεία στις απειλές για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, που κατ’ αυτόν θα παραμεληθεί αν εκλεγεί ο Joe Biden, αναφέρθηκε και με σκληρά λόγια εναντίον των σχεδίων της Κίνας να κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό και να τα πωλούν σε Αμερικανούς προσθέτοντας: «Δεν θα μπορούν να μας πουλάνε αυτά τα οχήματα αν εκλεγώ».
Την ίδια στιγμή δεν ξέχασε να αναφερθεί στον V. Zelenski λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο V. Zelenski είναι ο μεγαλύτερος πωλητής στην ιστορία.
Κάθε φορά που έρχεται στις ΗΠΑ φεύγει με 50-60 δισ. δολάρια.
Κανείς δεν το έχει καταφέρει αυτό.
Ούτε εγώ».

Η ομιλία Donald Trump
 
H απάντηση της προεκλογικής καμπάνιας του Joe Biden
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου αντέδρασε δίνοντας στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε τον Donald Trump ηττημένο των προεδρικών εκλογών του 2020, ο οποίος «διπλασιάζει τις απειλές του για πολιτική βία».
«Θέλει κι άλλη 6η Ιανουαρίου», πρόσθεσε η εκστρατεία του Joe Biden, αναφερόμενη στην επίθεση οπαδών του Donald Trump στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο το 2021, «όμως οι Αμερικανοί θα του καταφέρουν νέα εκλογική ήττα τον Νοέμβριο, διότι συνεχίζουν να απορρίπτουν τον εξτρεμισμό του, την κλίση του στη βία, τη δίψα του για εκδίκηση».
Η ρεβάνς των εκλογών του 2020 δεν προξενεί ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, αν κανείς πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά λόγω της προχωρημένης ηλικίας των δυο υποψηφίων: ο Joe Biden είναι 81 ετών, ο Donald Trump 77. 
Ωστόσο η σύγκρουση αναγγέλλεται εξαιρετικά σκληρή κι είναι βέβαιο πως δεν θα λείψουν οι επιθέσεις του ενός στον άλλο για τη φυσική και τη διανοητική κατάστασή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης