Τελευταία Νέα
Διεθνή

Naryshkin (Ρωσία): Η Γαλλία προετοιμάζει περίπου 2.000 άτομα για αποστολή στην Ουκρανία

Naryshkin (Ρωσία): Η Γαλλία προετοιμάζει περίπου 2.000 άτομα για αποστολή στην Ουκρανία
«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο απλών Γάλλων και τις ανησυχίες των στρατηγών», σημείωσε ο Naryshkin
Η ρωσική πλευρά έχει πληροφορίες ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Σε αρχικό στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Naryshkin.
«Η σημερινή ηγεσία της χώρας (Γαλλία - σημείωση TASS) δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο απλών Γάλλων και τις ανησυχίες των στρατηγών», σημείωσε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι μια τόσο σημαντική μονάδα δεν θα μπορέσει να μεταφερθεί αθόρυβα στην Ουκρανία και να εγκατασταθεί εκεί.
"Έτσι, θα γίνει νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις... είναι καταδικασμένοι", κατέληξε ο Naryshkin
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron, μετά τα αποτελέσματα της διάσκεψης για την Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο Macron είπε επίσης ότι τα δυτικά κράτη «σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης