Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kazaks: Η ΕΚΤ έχει χώρο για δύο με τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024

Kazaks: Η ΕΚΤ έχει χώρο για δύο με τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024
Τα περισσότερα στελέχη της ΕΚΤ έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων
Δύο ώς τρεις μειώσεις επιτοκίων «βλέπει» μέχρι το τέλος του έτους το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Martin Kazaks, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα περισσότερα στελέχη της ΕΚΤ έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων - το πιθανότερο τον Ιούνιο - με τη συζήτηση πλέον να έχει περάσει στις πόσες ακόμα μειώσεις θα ακολουθήσουν, όπως σημειώνει το πρακτορείο.
Οι αγορές τιμολογούν τρεις μειώσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, με μια πιθανότητα και για μία τέταρτη που θα οδηγούσε το επιτόκιο στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων από το ιστορικό υψηλό του 4% που είναι σήμερα στο 3,25% ή 3,0% στο τέλος του χρόνου.
Ο Λετονός κεντρικός τραπεζίτης Kazaks, ο οποίος στο παρελθόν προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες για άμεσες μειώσεις των επιτοκίων, δήλωσε στο Reuters ότι αυτή την φορά η εκτίμηση στην αγορά φαίνεται να ταιριάζει με τις προβλέψεις της ίδιας της ΕΚΤ που βλέπει τον πληθωρισμό να πλησιάζει τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του έτους.
"Αν δω την τρέχουσα εκτίμηση της αγοράς, τον τελευταίο μήνα περίπου, νιώθω αρκετά άνετα με αυτό", σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης