Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήξεις αφήξεις από την Εσθονία - Ο ΥΠΕΞ λέει όχι σε στρατό στην Ουκρανία, θολό τοπίο από την πρωθυπουργό

Ήξεις αφήξεις από την Εσθονία - Ο ΥΠΕΞ λέει όχι σε στρατό στην Ουκρανία, θολό τοπίο από την πρωθυπουργό
Στις 13 Μαρτίου, η Εσθονή πρωθυπουργός Kaja Kallas αρνήθηκε να δώσει άμεση απάντηση
Το Ταλίν δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, παρά τις συζητήσεις για μια τέτοια πιθανή κίνηση που ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, δήλωσε ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών Margus Tsahkna.
"Ελπίζω να επικρατήσει η ιδέα ότι είναι πολύ φθηνότερο και ασφαλέστερο να παρέχουμε στους Ουκρανούς πυρομαχικά και όπλα ώστε να μπορούν να πολεμήσουν αντί να σκεφτόμαστε αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε εισβολή ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχέδια για την επέμβαση των στρατευμάτων μας", δήλωσε σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων RND.

Απαιτούνται μη συμβατικά μέτρα

Ωστόσο, ο Tsahkna επισήμανε ότι η ουκρανική κρίση απαιτεί μη συμβατικά μέτρα και εξέφρασε την υποστήριξή του στη συζήτηση που ξεκίνησε ο Macron, η οποία, σύμφωνα με τον κορυφαίο Εσθονό διπλωμάτη, οδηγεί τις ευρωπαϊκές χώρες "σε ένα εντελώς νέο επίπεδο".
"Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πώς ο πρόεδρος Macron λέει μόνο μια φράση και όλοι στην Ευρώπη ξαφνικά ξυπνούν", εξήγησε.

Θολό τοπίο από την πρωθυπουργό

Στις 13 Μαρτίου, όπως υπενθυμίζει το Tass, η Εσθονή πρωθυπουργός Kaja Kallas αρνήθηκε να δώσει άμεση απάντηση σε ερωτήσεις μελών του Riigikogu, του κοινοβουλίου της Εσθονίας, σχετικά με το αν η κυβέρνησή της σχεδιάζει να στείλει εσθονικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ίδια, η ίδια και μόνο δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.
Η Kallas εξήγησε στους βουλευτές ότι εάν πρόκειται να εξεταστεί μια τέτοια απόφαση, οι ίδιοι δεν θα αποκλειστούν σε καμία περίπτωση από τη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης