Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα βίαια ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία δείχνουν την ανάγκη να σταλεί βοήθεια

ΗΠΑ: Τα βίαια ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία δείχνουν την ανάγκη να σταλεί βοήθεια
Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη σειρά βομβαρδισμών που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου μετά την έναρξη του πολέμου»
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα 22/3 τα ρωσικά πλήγματα ευρείας κλίμακας που έπληξαν την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτρέποντας τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να άρουν το «ασυγχώρητο» μπλόκο τους στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.
«Καταδικάζουμε τις βίαιες ρωσικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον ουκρανικών πόλεων και πολιτικών υποδομών», δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου η Adrienne Watson, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη σειρά βομβαρδισμών που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου μετά την έναρξη του πολέμου» τον Φεβρουάριο του 2022.
Τη νύχτα της Πέμπτης 21/3 προς Παρασκευή 22/3, η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 90 πυραύλους και 60 καμικάζι ντρόουν εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας, καταστρέφοντας «δεκάδες» εγκαταστάσεις και προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
«Είναι αναγκαίο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με επιπλέον συστήματα αναχαίτισης στην αεράμυνα προκειμένου να τους επιτρέψουμε να υπερασπίζονται τον εαυτό τους εναντίον αυτών των επιθέσεων όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ζωές διακυβεύονται και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι ασυγχώρητη», σημείωσε επίσης η Adrienne Watson.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνουν τον επιπλέον προϋπολογισμό για την εθνική ασφάλεια τώρα, ώστε να μπορέσουμε να παράσχουμε αυτόν τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό στην Ουκρανία», συνέχισε η ίδια.
Μια επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο ύψους 60 δισεκ. δολαρίων παραμένει μπλοκαρισμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και μήνες από τους Ρεπουμπλικανούς, που αρνούνται να την εξετάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης