Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κινδυνεύει με περαιτέρω απομόνωση το Ισραήλ αν εισβάλει στη Rafah

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Κινδυνεύει με περαιτέρω απομόνωση το Ισραήλ αν εισβάλει στη Rafah
Ο Antony Blinken προειδοποίησε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα και την ασφάλεια του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Για περαιτέρω απομόνωση του Ισραήλ έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Rafah (νότια Λωρίδα της Γάζας) για την οποία και επιμένει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Μάλισταν, ο Antony Blinken προειδοποίησε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα και την ασφάλεια του Ισραήλ.
Μιλώντας κατά την αναχώρησή του από το Ισραήλ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είχε «ειλικρινείς συνομιλίες», αναφερόμενος σε συναντήσεις με αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Netanyahu.
Μια στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη Rafah «κινδυνεύει να σκοτώσει περισσότερους αμάχους. Κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στην ανθρωπιστική βοήθεια. Κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο και να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα 22/3 το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τη συνάντησή του με τον Blinken, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι το Ισραήλ παραμένει αποφασισμένο να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία έφοδο στη Rafah, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Blinken είπε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Hamas χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Rafah. «Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί – θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης