Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στη Μόσχα – Καταδικάζουν την επίθεση ο ΟΗΕ, η Κίνα, η Τουρκία και η Ινδία

Μακελειό στη Μόσχα – Καταδικάζουν την επίθεση ο ΟΗΕ, η Κίνα, η Τουρκία και η Ινδία
Ο Α. Guterres «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» κοντά στη Μόσχα
Καταδίκασαν απερίφραστα το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στην Μόσχα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Α. Guterres και το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως επίσης και η Κίνα, η Τουρκία και η Ινδία.
Ο Α. Guterres «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» κοντά στη Μόσχα και «εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν, καθώς επίσης στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Farhan Haq.
Ακόμη, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα μέλη καταδικάζουν απερίφραστα «την αποτρόπαια και άνανδρη, τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ».
Επίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει ς συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι «η τρομοκρατία, σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της, αντιπροσωπεύει μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια διεθνώς», ζητώντας να προσαχθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καταδικάζουν Κίνα, Τουρκία και Ινδία

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ρώσο ομόλογό του, V. Putin, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
«Η Κίνα καταδικάζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση και υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας» στη Ρωσία, ανέφερε ο Xi Jinping, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλέστηκε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan, τηλεφωνικά στον Ρώσο ομόλογό του, S. Lavrov.
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Hakan Fidan, καταδίκασε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και μετέφερε τα συλλυπητήρια του προέδρου της χώρας R.T. Erdogan και του τουρκικού λαού στον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας.
Παράλληλα, από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι «με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα σήμερα το βράδυ (22 Μαρτίου). Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων πολιτών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στον ρωσικό λαό και τη ρωσική κυβέρνηση».
Τέλος, ο Ινδός πρωθυπουργός Ν. Modi καταδίκασε την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.
«Η Ινδία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση και τον λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτήν την στιγμή πένθους», σημείωσε ο Ινδός πρωθυπουργός.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης