Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Hamas: Σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων

Ισραήλ - Hamas: Σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για εκεχειρία και απελευθέρωση  ομήρων
Το Ισραήλ αποδέχτηκε μία νέα συμβιβαστική πρόταση των ΗΠΑ και τώρα περιμένει απάντηση από τη Hamas – Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να κρατήσουν μέρες
Αντιπροσωπείες από το Ισραήλ και τη Hamas –μαζί με τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αίγυπτο– συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για μια πιθανή συμφωνία για εκεχειρία με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.
Πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα μείζον ζήτημα εξακολουθεί να είναι πόσοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα σε μια συμφωνία πολλαπλών φάσεων.
Αλλά επισημαίνεται ότι το Ισραήλ αποδέχτηκε μία νέα συμβιβαστική πρόταση των ΗΠΑ και τώρα περιμένει απάντηση από τη Hamas.
Ο επικεφαλής της Mossad, David Barnea, ορισμένοι άλλοι κορυφαίοι Ισραηλινοί διαπραγματευτές ενδέχεται να επιστρέψουν στο Ισραήλ απόψε, αλλά άλλα μέλη της ισραηλινής ομάδας θα μπορούσαν να παραμείνουν στην Ντόχα για αρκετές ακόμη ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές φέρεται να έχουν επιτραπεί να συζητήσουν τη διαδικασία επιστροφής των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα, η οποία ήταν ένα σημαντικό αίτημα της Hamas.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για ένα άλλο βασικό αίτημα – τη δέσμευση του Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα, τον οποίο το Τελ Αβίβ έχει επανειλημμένα απορρίψει ως «παραληρηματικό» αίτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης