Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση πιέζει για πάγωμα των γραμμών μάχης στην Ουκρανία - Ιούνιο η Ρωσική αντεπίθεση

Η Δύση πιέζει για πάγωμα των γραμμών μάχης στην Ουκρανία - Ιούνιο η Ρωσική αντεπίθεση
Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ βρίσκεται επί του παρόντος καθ' οδόν προς την Ουκρανία και θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε μονάδες πρώτης γραμμής
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρουν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συστήνουν την ιδέα του «παγώματος των γραμμών» εκεί που βρίσκονται σήμερα… επειδή το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε η Ουκρανία να ανακτήσει τα εδάφη της…
Οι υποστηρικτές του νέου πακέτου 61 δισεκ. – που θα καταλήξουν στην Ουκρανία 21 δισεκ. - δεν ισχυρίστηκαν ότι από μόνο του θα επέτρεπε στην Ουκρανία να απελευθερώσει όλα τα εδάφη.
Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ βρίσκεται επί του παρόντος καθ' οδόν προς την Ουκρανία και θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε μονάδες πρώτης γραμμής και να έχει απτές επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουν την νέα βοήθεια των ΗΠΑ για να σταθεροποιήσουν τις πρώτες γραμμές και να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές προελεύσεις, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις Avdiivka και Chasiv Yar, τις επόμενες εβδομάδες.
Η κλίμακα και η ένταση της προβλεπόμενης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης το καλοκαίρι του 2024 που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο παραμένει επίσης ασαφής και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ενδέχεται να αξιολογεί ενεργά και να αναθεωρεί τα σχέδια για την καλοκαιρινή επιθετική της προσπάθεια.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αμυνθούν κατά της ρωσικής καλοκαιρινής επιθετικής προσπάθειας και να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις από το να κάνουν επιχειρησιακές σημαντικές προόδους τους καλοκαιρινούς μήνες προτού οι ουκρανικές δυνάμεις να είναι σε θέση να αμφισβητήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης