Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Ρωσικό καταδρομικό και φρεγάτα εισήλθαν στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέα εξέλιξη: Ρωσικό καταδρομικό και φρεγάτα εισήλθαν στην Ερυθρά Θάλασσα
Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην περιοχή
Ο ρωσικός στόλος ενίσχυσε την παρουσία του στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας εκεί το πυραυλικό καταδρομικό Varyag και τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov σύμφωνα με το Bloomberg.
Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού ανέφερε ότι τα πλοία συμμετέχουν στην εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο ενός θαλάσσιου ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων, αλλά οι συγκεκριμένοι στόχοι και ο τελικός προορισμός αυτών των πλοίων παραμένουν άγνωστοι.
Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, όπου οι επιθέσεις σε πλοία έχουν αγγίξει επίπεδα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης, που έδρασαν ως αντίποινα για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβαν την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι εν λόγω ενέργειες ανάγκασαν πολλά πλοία να προσαρμόσουν τις διαδρομές τους για να αποφύγουν πιθανές επιθέσεις.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν η ανακοίνωση των Χούτι στις αρχές του μήνα ότι δεν θα επιτεθούν σε κινεζικά και ρωσικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης