Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Neil Kashkari της Fed παρέσυρε τη Wall στον πάτο – Στο -1,23% ο S&P 500, o Nasdaq -1,4%

Ο Neil Kashkari της Fed παρέσυρε τη Wall στον πάτο – Στο -1,23% ο S&P 500, o Nasdaq -1,4%
Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ισχυρή πτώση, από άνοδο, σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 4 Απριλίου, με τον πρόεδρο της Fed της Μινεσότα, Neil Kashkari, να βάφει, με τις δηλώσεις του, τη Wall Street στο κόκκινο.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,35% στις 38.596 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -1,23% στις 5.147 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -1,4% στις 16.049 μον.
φσδαφδσφσδαφσδασφαδ.JPG
Στο ταμπλό, σημαντικές μετοχές όπως αυτές των Nvidia και Alphabet επίσης έσβησαν τα κέρδη τους και έκλεισαν εν τέλει με πτώση 3,44% και 2,83% αντίστοιχα, ενώ το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη, επηρεάζοντας τη Wall Street.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε κέρδη άνω των 86 δολαρίων το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες για τις τιμές της ενέργειας που συμβάλλουν στην αναζωπύρωση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, όταν ρωτήθηκε εάν η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια, «εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία περικοπή το 2024».
Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς αυξήθηκε στο 4,33%.
«Οι επενδυτές αυτήν τη στιγμή τηρούν στάση αναμονής», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research.
«Η απόδοση τους 10ετούς Treasury αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η Fed, η οποία υπονοεί ότι δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια.
Την ίδια στιγμή, η αγορά παραμένει ακριβή, δεδομένου ότι ο S&P 500 τυγχάνει διαπραγμάτευσης με ένα premium της τάξης του 33% σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.
Το βρίσκω λίγο ανησυχητικό.
Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου, πριν καταλήξουμε να αφομοιώσουμε μερικά από αυτά τα κέρδη» πρόσθεσε.

Στα μάκρο, oι αρχικές αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα φτάνοντας τις 221.000 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2024.
Η προηγούμενη αναθεωρημένη καταμέτρηση «έδειξε» τις 214.000 ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 214.000.
Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα αφορά την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου με την αύξηση να φτάνει τις 9.000.
Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,9% από τον προηγούμενο μήνα στα 68,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο έλλειμμα σε σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Πέμπτη.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση, ανέμεναν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 68,9 δισ. δολάρια.
Η αξία των εισαγωγών ανήλθε σε σχεδόν 332 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 263 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το έλλειμμα εμπορικού εμπορίου των ΗΠΑ με την Κίνα μειώθηκε στα 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το μικρότερο σε τρεις μήνες, αντανακλώντας τη μείωση της αξίας των εισαγόμενων αγαθών.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές στην έναρξη του νέου τριμήνου.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,19%, στις 18.403 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,48%, στις 7.975 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώσει οριακές μεταβολές στις 8.151 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 34.454 μονάδες.
Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,08%, με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.
δφσασδφασφαδ.JPG
Στα μάκρο, σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, του Μαρτίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν ότι είναι «πρόωρο» να συζητηθούν μειώσεις επιτοκίων καθώς χρειάζονται πρόσθετα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εγκαίρως.
Ωστόσο, τα μέλη συμφώνησαν επίσης ότι "η υπόθεση για την εξέταση των μειώσεων των επιτοκίων ενισχύεται" και ότι η ημερομηνία της πρώτης μείωσης των επιτοκίων "είναι πιο ξεκάθαρη". Το συμβούλιο είπε επίσης ότι θα έχει "σημαντικά περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες" από τη συνεδρίασή του τον Ιούνιο, ειδικά για τη δυναμική των μισθών.
Τα μέλη προειδοποίησαν ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες για τη συνεδρίαση του Απριλίου θα είναι "πολύ πιο περιορισμένες", σηματοδοτώντας ότι δεν θα ληφθεί απόφαση για μελλοντικές περικοπές στην επόμενη συνάντησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης