Διεθνή

Αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune καταρρίφθηκε από τους Ρώσους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune καταρρίφθηκε από τους Ρώσους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Ο πύραυλος Neptune είναι ένα σύγχρονο πυραυλικό όπλο που αναπτύχθηκε από την Ουκρανία για να καταστρέφει πλοία σε σημαντικά μεγάλες αποστάσεις

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την επιτυχή αναχαίτιση ενός αντιπλοϊκού πυραύλου Neptune που εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κιέβου να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραυλικά συστήματα.
Ο πύραυλος Neptune είναι ένα σύγχρονο πυραυλικό όπλο που αναπτύχθηκε από την Ουκρανία για να καταστρέφει πλοία σε σημαντικά μεγάλες αποστάσεις.
Με βάρος 870 κιλών, ο πύραυλος είναι ικανός να εκφέρει μια κεφαλή βάρους έως και 150 κιλών σε απόσταση έως και 280 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ταχύτητα έως και 900 χιλιόμετρα την ώρα.
Η μοναδικότητα αυτού του όπλου έγκειται επίσης στην ικανότητά του να πετάει σε υψόμετρο τριών έως δέκα μέτρων πάνω από την επιφάνεια του νερού, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτιση από τα συστήματα αεράμυνας.
Ταυτόχρονα, η έκθεση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει και άλλα περιστατικά επιθετικότητας από την πλευρά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων απόπειρων επιθέσεων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε στόχους στις περιοχές Belgorod και Voronezh.
Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αντιμετώπισαν με επιτυχία τις απειλές, καταρρίπτοντας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από κάθε ένα από τα αναφερόμενα εδάφη.

Ρώσοι αξιωματούχοι επικρίνουν τις ενέργειες του Κιέβου, θεωρώντας τις ως απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος και τονίζουν την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού να υπερασπιστεί τη χώρα από κάθε επιθετική ενέργεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης