Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο -0,6% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο -0,6% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτή εικόνα εμφάνισε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη 9 Απριλίου, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση -0,02% στις 38.883 μον., ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,14% στις 5.209 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,32% στις 16.306 μον.
Την ίδια στιγμή, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε το 4,4%.
Capture_149.JPG
«Αν ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή εκπλήξει δυσάρεστα, θα αποτελέσει κίνδυνο-θάνατο για τις μετοχές» δήλωσε στο CNBC η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της iCapital, Anastasia Amoroso.
Σύμφωνα με την ίδια, η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων πυροδοτήθηκε από το θετικό outlook σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, όπως φάνηκε από την ισχυρότερη του αναμενομένου έκθεση για τις θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη άνοδος του 10ετούς yield θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην ευρύτερη αγορά.
«Εάν οι κινήσεις περιοριστούν κάπως, νομίζω ότι είμαστε εντάξει, αλλά προφανώς, αν φτάσουμε στο 4,8%, νομίζω ότι θα πρέπει να ανησυχούμε» είπε η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της iCapital.

Στα μάκρο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε τον Μάρτιο η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες στις 88,5 τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012. Ήταν ο 27ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης ήταν κάτω τις 98 μονάδες, τον μέσο όρο 50 ετών.
Το 25% των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός ήταν το μοναδικό τους σημαντικότερο πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησής τους, αντανακλώντας το υψηλότερο κόστος εισροών και εργασίας, αυξημένο κατά 2 μονάδες από τον Φεβρουάριο. Το μερίδιο των επιχειρήσεων που αύξησαν τις μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκε κατά 7 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Όπως επισημαίνει το Reuters, αυτό ευθυγραμμίζεται με την ανάκαμψη των τιμών καταναλωτή τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Αυξήσεις τιμών επικράτησαν στους τομείς των οικονομικών, λιανικής, κατασκευών, χονδρικής και μεταφορών.

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές


Υπό πίεση έτυχαν διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη και τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη.
Ο Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,2%, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύεται στο κόκκινο μετά από σταθερά κέρδη τη Δευτέρα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 1,32%, στις 18.077 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,11%, στις 7.934 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.049 μονάδες με απώλειες 0,86%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 1,08%, στις 33.946 μονάδες.
φδσδφσ.JPG
Οι ταξιδιωτικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 0,5%, καθώς οι μετοχές των ορυχείων αυξήθηκαν 0,7%.
Οι μετοχές της BP αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο, αφού η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αγορά το πρώτο τρίμηνο.
Η προβληματική γαλλική εταιρεία συμβούλων πληροφορικής Atos σημείωσε άνοδο 5% πριν διολισθήσει σε απώλειες 1,6% μετά την αναλυτική παρουσίαση του πλαισίου αναχρηματοδότησής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης