Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με βαρίδι την Nvidia – Στο -0,55% o S&P 500, o Nasdaq -1,15%

Πτώση στη Wall, με βαρίδι την Nvidia – Στο -0,55% o S&P 500, o Nasdaq -1,15%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη 17 Απριλίου έπειτα από ένα τριήμερο πτωτικό σερί, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.
Αρνητικά επέδρασε η δεικτοβαρής Nvidia, που παρέσυρε τον τεχνολογικό κλάδο... στον πάτο.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,12% στις 37.753 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε υποχώρηση -0,58% στις 5.022 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,15% στις 15.683 μον.
σφδφσδαασφ.JPG
Στο ταμπλό, η United Airlines αυξήθηκε περισσότερο από 17% αφού σημείωσε ζημίες μικρότερες του αναμενομένου και αύξηση εσόδων.
Επίσης, η J.B. Hunt Transport Services υποχώρησε άνω του 8%, αφού δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia κατέγραψε απώλειες, χάνοντας περίπου 4%, παρασύροντας στην κόκκινη ζώνη τις Meta (-1,12%), Apple (-0,81%), Microsoft (-0,66%) και Netflix (-0,62%)

Η μεταβλητότητα έχει εκραγεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφ’ ης στιγμής ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, επεσήμανε πως αναμένει περισσότερη πρόοδο σε ό,τι αφορά το μέτωπο του πληθωρισμού, οπότε δεν βλέπει μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024.
Ο δείκτης VIX, ο λεγόμενος «δείκτης φόβου», ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στον S&P 500, σκαρφάλωσε μέχρι και τις 19,6 μονάδες αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου.

Στην οικονομία, έντονες πληθωριστικές πιέσεις εντοπίστηκαν στην αμερικανική οικονομία και τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η οποία ερευνά το οικονομικό κλίμα στις 12 Περιφέρειες όπου εδρεύουν οι Fed.
Όπως συμπεραίνεται, η συνολική οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρά από τα τέλη Φεβρουαρίου. Δέκα από τις δώδεκα Περιφέρειες παρουσίασαν είτε ελαφρά είτε μέτρια οικονομική ανάπτυξη -από οκτώ στην προηγούμενη έκθεση- ενώ οι άλλες δύο δεν ανέφεραν αλλαγή στην οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης