Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS τον Απρίλιο

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS τον Απρίλιο
Η αποστολή των πυραύλων έγινε με εντολή Biden
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έδωσε αθόρυβα εντολή στην ομάδα εθνικής ασφαλείας του να παράσχει το Τακτικό Πυραυλικό Σύστημα Στρατού μεγάλης εμβέλειας (ATACMS) στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου βοήθειας για την ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο 2024, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο Sputnik την Τετάρτη (24/4/2024).
«Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία ATACMS μεγάλης εμβέλειας υπό την οδηγία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος.
«Ο Biden έδωσε αθόρυβα εντολή στην ομάδα εθνικής ασφάλειας να στείλει ATACMS στην Ουκρανία για χρήση εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους τον Φεβρουάριο.
Θεωρούνται μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώσαμε στις 12 Μαρτίου και οι πύραυλοι έφτασαν στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν διακριτικές σχετικά με την προμήθεια του ATACMS εκείνη την εποχή προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια για την Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις παραδόσεις όπλων της Δύσης στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση, προκαλώντας περισσότερα θύματα μεταξύ των Ουκρανών.
Επιπλέον, η ροή στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλής μεταξύ των δυτικών πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης