Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Τα όπλα του ΝΑΤΟ δεν θα δώσουν πίσω στην Ουκρανία τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία

Ουγγαρία: Τα όπλα του ΝΑΤΟ δεν θα δώσουν πίσω στην Ουκρανία τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία
Τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία θα μπορούσαν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή, εκτιμά η Ουγγαρία
Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται πιο βαθιά στην ουκρανική σύγκρουση, ωθώντας την σε μια νέα φάση, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Gergely Gulyas.
«Η νέα κατάσταση σχετίζεται με το γεγονός ότι, ενώ τα κράτη μέλη της συμμαχίας υποστήριζαν εχθροπραξίες μόνο ως μεμονωμένα κράτη πριν, τώρα το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γίνει ενεργός παίκτης σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Gulyas.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό, η Βορειοατλαντική Συμμαχία «θέλει να παράσχει οικονομική βοήθεια, καθώς και να προμηθεύσει όπλα και να εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες».
Επίσης, ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ, όπως ο Γάλλος πρόεδρος, «μιλούν πλέον ανοιχτά για την ανάγκη αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία», συνέχισε.
Είπε ότι το ουγγρικό υπουργικό συμβούλιο ανησυχεί για αυτές τις εξελίξεις, καθώς η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία περιλαμβάνει τους πιο ισχυρούς τύπους όπλων.
«Ωστόσο, αυτό δεν θα φέρει τη νίκη στην Ουκρανία ούτε πίσω τα εδάφη της, αλλά θα οδηγήσει μόνο στη συνέχιση του πολέμου», πρόσθεσε.
Τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία θα μπορούσαν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή, είπε ο Gulyas, προκαλώντας τελικά έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς η Δύση και η Ρωσία διαθέτουν πυρηνικά όπλα και βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αντιπαράθεσης.
Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφύγει την άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης