Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι χλευάζουν - Έκαναν στάχτη τα Abrams, οι Ουκρανοί τα αποσύρουν ως άχρηστα – Τεράστιο πλήγμα για ΗΠΑ

Οι Ρώσοι χλευάζουν - Έκαναν στάχτη τα Abrams, οι Ουκρανοί τα αποσύρουν ως άχρηστα – Τεράστιο πλήγμα για ΗΠΑ
Τα τανκ, ανεξάρτητα αν είναι Τ – 80, Τ -90, Leopard ή Abrams είναι κατασκευασμένα για πόλεμο του χθες λένε Ρώσοι ειδικοί
Τεράστιο πλήγμα στη στρατιωτική φήμη των ΗΠΑ έχει προκαλέσει η απόφαση… απόσυρσης των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams από το ουκρανικό μέτωπο, καθώς αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις από τα ρωσικά drones.
Σε δηλώσεις του ο Ουκρανός βουλευτής Maxim Buzhansky επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Associated Press που ανέφερε πως οι Ουκρανοί αποφάσισαν να αποσύρουν από το μέτωπο τα Abrams καθώς ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα στα ρωσικά drones
«Για κάποιο λόγο, όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με την είδηση ότι αποσύραμε τα Abrams από την πρώτη γραμμή του πεδίου της μάχης.
Πράγματι, η φύση του πολέμου έχει αλλάξει.
Τεθωρακισμένα οχήματα που κοστίζουν εκατομμύρια είναι εύκολα θηράματα ενός drone που έχει κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια.
Αυτό είναι προφανές» λέει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Ουκρανός βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Buzhansky, τα 31 αμερικάνικα άρματα μάχης έχουν καταστεί ακατάλληλα για την κλασική τους χρήση.

Τι λένε οι Ρώσοι

Ρώσοι ειδικοί αποτιμούν την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας πως πράγματι τα βαριά αμερικανικά Abrams αποδείχθηκαν τελείως ακατάλληλα για τις συνθήκες του ουκρανικού μετώπου.
Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους δύο μήνες, 5 Abrams καταστράφηκαν...

Σε παρέμβαση του στο National Defense, ο στρατιωτικός αναλυτής, Igor Korotchenko υποστηρίζει πως τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams όπως και ο περισσότερος, παρόμοιος βαρύς δυτικός εξοπλισμός αποδείχθηκαν παντελώς ακατάλληλοι για τις γεωγραφικές συνθήκες του Donbass και υπέστησαν μεγάλες απώλειες από τα ρωσικά όπλα.
Για αυτό το λόγο, όπως λέει ο Korotchenko, η Ουάσινγκτον αρνήθηκε περαιτέρω παραδόσεις, τη στιγμή που οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν πως αποσύρονται από τη γραμμή του μετώπου τα αμερικανικά άρματα μάχης.

Αποσύρουν τανκ, στέλνουν πυραύλους

«Η επίγνωση αυτού του γεγονότος οδήγησε στο γεγονός ότι το νέο αμερικανικό πακέτο δεν περιλαμβάνει πλέον την προμήθεια Abrams για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Πλέον η έμφαση δίνεται στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι πύραυλοι ATACMS, οι οβίδες, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και drones» τονίζει ο Ρώσος αναλυτής, αναφέροντας επιπλέον πως τα Abrams αποδείχθηκαν εντελώς αναποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης, «χάνοντας» από ρωσικά drones και αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα.
«Εξαιτίας αυτού, η Ουάσιγκτον υπέστη μεγάλο πλήγμα φήμης» υποστηρίζει ο Korotchenko, τονίζοντας ότι τα άρματα μάχης αποδείχθηκαν τελείως ακατάλληλα για αυτό το έδαφος.

Υπερβολικός όγκος

«Σχεδόν όλα τα δυτικά τανκ έχουν υπερβολική μάζα.
Κόλλησαν στο χώμα, ειδικά όταν είχε βρέξει ή χιονίσει.
Οι εικόνες αυτές κυκλοφόρησαν παντού σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτά μάλλον θέλουν ένα ιδανικό περιβάλλον… που δεν υπάρχει στην Ουκρανία.
Άρα είτε έπρεπε να αποσυρθούν είτε να «κολλήσουν» και να τα πάρουν ως τρόπαια οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» λέει ο Korotchenko αναφέροντας ότι η απόφαση να αποσυρθούν τα άρματα μάχης Abrams, τα οποία δεν θα μπορούσαν να βελτιώσουν με κάποιο τρόπο την κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, είναι μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εύκολοι στόχοι

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Κέντρου για ολοκληρωμένες μη επανδρωμένες λύσεις, Dmitry Kuzyakin τονίζει ότι πράγματi τα Abrams έγιναν εύκολοι στόχοι των ρωσικών drones, επισημαίνοντας ότι ίσως είναι πιο εύκολο για τους Ουκρανούς να τα χρησιμοποιήσουν ως μουσειακά εκθέματα.
«Η Ρωσία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Προς την κατεύθυνση της αλλαγής της τακτικής της χρήσης των τανκ και της προστασίας τους.
Και για να αρχίσει να αλλάζει και το Abrams, πρέπει οι Αμερικανοί να πολεμήσουν με αυτά.
Οι Ουκρανοί είναι απλά πληρεξούσιοι, δεν έχουν άμεση σχέση με τους κατασκευαστές, οι οποίοι, μου φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται για τους Ουκρανούς» επισημαίνει ο Kuzyakin.

Να τα βάλουν σε μουσείο

«Ως εκ τούτου, λόγω της έλλειψης άμεσης επικοινωνίας μεταξύ αυτών που παράγουν και χρησιμοποιούν τα τανκ, τα Abrams δεν θα εμπλακούν σε σύγχρονες μάχες.
Το να συνεχίσεις να πολεμάς με αυτά, σημαίνει ότι μας αφήνεις να τα καταστρέψουμε.
Η πιο λογική λύση είναι να τα πάνε κάπου και να τα προστατεύσουν.
Αν και δεν ξέρω, για ποιο σκοπό.
Οι Ουκρανοί μπορούν σχεδόν αμέσως να βάλουν τα Abrams στα μουσεία τους» λέει ο Kuzyakin, τονίζοντας πάντως ότι όλα τα σύγχρονα τανκ είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε drones FPV.

Είναι κατασκευασμένα για πολέμους ... του χθες

«Δεν υπάρχει διαφορά αν πρόκειται για T-80, T-90, Abrams, Leopard ή οποιοδήποτε τανκ.
Τα τελευταίας γενιάς τανκ είναι όλα περίπου παρόμοια με μαχητικά αεροσκάφη ή οποιονδήποτε άλλο εξοπλισμό.
Με λίγα λόγια, αυτά έγιναν για τους πολέμους του χθες, και όταν όλα αυτά ήρθαν αντιμέτωπα στο πεδίο της μάχης με αεροσκάφη τύπου FPV, όλα αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.
Δέχονταν επίθεση με τρόπο που οι κατασκευαστές τους δεν είχαν προβλέψει.
Τα FPV drones μπορούν να επιλέξουν το σημείο που θα πλήξουν: την οροφή, ή τον πύργο του πυροβόλου» επισημαίνει ο Kuzyakin, αναφέροντας πως στο σύγχρονο πεδίο μάχης, το τανκ είναι πλέον ένα όχημα που έχει γίνει εύκολος στόχος για επιθέσεις από drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης