Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γενιά Ζ γκρεμίζει το αφήγημα Biden για ανάπτυξη της οικονομίας

ΗΠΑ: Η Γενιά Ζ γκρεμίζει το αφήγημα Biden για ανάπτυξη της οικονομίας

Η κακή κατάσταση της οικονομίας αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις

Σχετικά Άρθρα

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουµε ακούσει τον όρο «Μillennials», που στα ελληνικά αποδίδεται ως «τα παιδιά της χιλιετίας».
Αυτό που έρχεται µετά τους Μillennials είναι µια γενιά, την οποία οι ειδικοί στον χώρο της εργασίας έχουν «βαφτίσει» Generation Z (Gen Z) ή Γενιά Ζ στα ελληνικά.
Κατά για πολλούς η Γενιά Ζ αποτέλεσε το σωσίβιο του Biden στις αμερικανικές εκλογές.
Ωστόσο, πληθώρα αναλύσεων από ξένα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα ευρήματα για τις δυσκολίες, αλλά και τα αδιέξοδα που έχουν οδηγηθεί αυτά τα παιδιά.
Το αυξανόμενο φορτίο χρέους που κουβαλούν πλέον οι Gen-Zers είναι ανησυχητικό.
Το μέσο υπόλοιπο πιστωτικών καρτών για νέους ηλικίας 22 έως 24 ετών ήταν 2.834 $ το α' τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με 2.248 $ την ίδια περίοδο το 2013, σύμφωνα με την Wall Street Journal, επικαλούμενη στοιχεία από την TransUnion.

Οικονομική καταστροφή της νεολαίας

Η νεότερη γενιά ενηλικιώνεται σε μια εποχή που τα «Bidenomics» έχουν πλήρως αποτύχει πλήρως και αυτά τα παιδιά είναι αντιμέτωπα με οικονομική καταστροφή.
«Αυτή είναι μια γενιά που αισθάνεται οικονομικό άγχος με πιο οξύ τρόπο από ό,τι οι Μillennials πριν από μια δεκαετία», δήλωσε ο Charlie Wise, αναλυτής της TransUnion.
Την Τρίτη 7/5, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Stan Druckenmiller, επέκρινε τα Bidenomics.
Με την εμφάνιση στασιμοπληθωριστικών απειλών, η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ επιδεινώνεται γρήγορα.
Εκτός από τη συντριπτική πλειονότητα των φτωχών εργαζομένων που επικρίνουν τα Bidenomics, όπως σημειώθηκε από τα στελέχη των McDonald's, Starbucks και Tyson Foods στις δημοσιοποιήσεις κερδών τις τελευταίες εβδομάδες, οι Gen-Zers είναι και αυτοί στα κάγκελα -κυρίως μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο.
Οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα τελευταία στοιχεία δημοσκοπήσεων από την Gallup δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου επιδεινώνεται γρήγορα μεταξύ των ψηφοφόρων 18-29 ετών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης