Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λεονταρισμοί Netanyahu: Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, θα το κάνει

Λεονταρισμοί Netanyahu: Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, θα το κάνει
Απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσουν» προσωρινά την αποστολή όπλων
Σχετικά Άρθρα
Έμμεση απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, αναφέροντας πως η χώρα του θα αγωνιστεί «με νύχια και με δόντια» και «καμία πίεση, καμία απόφαση από κανένα διεθνές φόρουμ, δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να αμυνθεί».
Οι δηλώσεις έρχονται μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να «παγώσει» προσωρινά την αποστολή όπλων στο Ισραήλ, στον απόηχο της στρατιωτικής επιχείρησης στη Rafah, και ενώ είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για να εξεταστεί η απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ.
«Σήμερα, αντιμετωπίζουμε ξανά εχθρούς που επιδιώκουν να μας καταστρέψουν», είπε ο Netanyahu στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X, από μια εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.
«Εάν το Ισραήλ αναγκαστεί να σταθεί μόνο του, το Ισραήλ θα σταθεί μόνο του», ξεκαθάρισε. «Θα νικήσουμε τους γενοκτονικούς εχθρούς μας. Το ‘’Ποτέ ξανά’’ είναι τώρα».
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό μετά την αντιπροσωπεία της Hamas και η ισραηλινή αντιπροσωπεία αποχωρεί από τις συνομιλίες για τη συμφωνία εκεχειρίας στο Κάιρο, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία για την επιστροφή της στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το NBC, ο Netanyahu δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε μια συμφωνία με τη Hamas για τους ομήρους, εκτός εάν η συμφωνία του επιτρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah. Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους καθώς και έναν πρώην Αμερικανό αξιωματούχο.
Θέλει να «στεγανοποιήσει» την επιχείρηση από μια πιθανή συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν όρια στην ικανότητα του Ισραήλ να επιχειρεί στη νότια πόλη της Γάζας, αναφέρει το κανάλι.
Το Ισραήλ παρουσίασε στους μεσολαβητές για την εκεχειρία στη Γάζα τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την πρόταση της Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων και θεωρεί ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει λήξει, ανέφερε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος. Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου σημείωσαν πρόοδο, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές.
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επιστρέφει ήδη από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και το Ισραήλ θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Rafah και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.
Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτό σε εκεχειρία, αλλά έχει απορρίψει τα αιτήματα για τερματισμό του πολέμου καθώς έχει ορκιστεί να διαλύσει τη Hamas.
Ήδη ισραηλινά άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές της Rafah νωρίτερα.
Κάτοικοι και γιατροί στη Rafah δήλωσαν ότι μια ισραηλινή επίθεση από ένα τζαμί σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη.
Ένας από τους εκτοπισμένους στη Rafah, δήλωσε ότι φοβάται ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προμηνύουν εισβολή στην πόλη.
«Μου θυμίζει αυτό που συνέβη πριν τα ισραηλινά τανκς εισβάλουν στις κατοικημένες περιοχές στην πόλη της Γάζας, ο σφοδρός βομβαρδισμός συνήθως επιτρέπει στα τανκς να προσχωρήσει σε μέρη που σκοπεύουν να εισβάλουν» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης