Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η 47η ταξιαρχία των Ουκρανών αρνείται να αποσύρει άρματα μάχης Abrams - Καίγονται στο μέτωπο

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η 47η ταξιαρχία των Ουκρανών αρνείται να αποσύρει άρματα μάχης Abrams - Καίγονται στο μέτωπο
Aν η μονάδα είχε κάνει ένα τέτοιο βήμα, απλά θα είχε μείνει χωρίς τανκ
Η 47η ταξιαρχία των Ουκρανών αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει τα άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Αναφέρθηκε ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ελήφθη η απόφαση να αποσυρθούν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή επειδή ήταν πολύ ευάλωτα στις ρωσικές επιθέσεις, κάτι που ήταν ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο η Ουκρανική 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, προφανώς αντιτάχθηκε δημόσια σε αυτό, αρνήθηκε να τα αποσύρει».
Σύμφωνα με τον ειδικό Αλέξανδρο Μερκούρη, αν η μονάδα είχε κάνει ένα τέτοιο βήμα, απλά θα είχε μείνει χωρίς τανκς.
Ως αποτέλεσμα, η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες εμφανίστηκαν πολλές φωτογραφίες διαλυμένων Abrams.
«Υπάρχουν επίσης πολλές φωτογραφίες από κατεστραμμένα οχήματα μάχης πεζικού Bradley, επομένως η καταστροφή του οπλοστασίου της Ουκρανίας και των τεθωρακισμένων της συνεχίζεται», κατέληξε ο Μερκούρης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό άρμα Abrams στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας χτυπώντας από κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol, το οποίο καθοδηγήθηκε από ακτίνα λέιζερ.
Το Associated Press, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ανέφερε νωρίτερα στις 26 Απριλίου ότι η Ουκρανία απέσυρε τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 από τη ζώνη μάχης επειδή τα ρωσικά drones τα είχαν καταστήσει πολύ ευάλωτα για χρήση.
Αργότερα αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον Maxim Buzhansky Ουκρανό Βουλευτή.
Όπως παραδέχτηκαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 άρματα μάχης Abrams έχουν ήδη διαλυθεί στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες.
Επιπλέον, καταστράφηκαν δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard, αρκετά βρετανικά Challenger και γαλλικά τροχοφόρα AMX-10RC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης