Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Κάτω από 7% το 30ετές
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα -μετά από ένα ανοδικό σερί πέντε συνεχόμενων εβδομάδων- κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,94% για το επταήμερο έως 23/5, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η αντίστοιχη τιμή ήταν 7,02%, ενώ, ένα χρόνο ακριβώς πριν ήταν 6,57%.
Τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης το περασμένο επταήμερο και έφθασε το 6,24% -από 5,97% πέρυσι.
«Οι αγοραστές κατοικιών έλαβαν ένα απροσδόκητο κέρδος αυτή την εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έπεσαν κάτω από 7% για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα.
Αν και τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τις πωλήσεις κατοικιών έδειξαν πτώση, το συνολικό απόθεμα τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων κατοικιών, αυξάνεται.
Η μεγαλύτερη προσφορά σε συνδυασμό με την πρόσφατη πτωτική τάση των επιτοκίων, είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την αγορά κατοικιών», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης