Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: H επίθεση στο Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη θέση τους και να άρουν την απαγόρευση

Politico: H επίθεση στο Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη θέση τους και να άρουν την απαγόρευση
Πλέον οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπούν και ρωσικό έδαφος...
Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να εξετάσουν «πιο σοβαρά» το θέμα της έγκρισης χτυπημάτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
Επικαλούμενο ανώνυμο υψηλόβαθμο εκπρόσωπο στρατιωτικών κύκλων των ΗΠΑ, η άρση της απαγόρευσης για το Κίεβο για χτυπήματα σε στόχους στο ρωσικό έδαφος έχει «στρατιωτική αξία».
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να εξετάζουν πιο σοβαρά την αλλαγή της πολιτικής τους αφού η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας», έγραψε το Politico, επικαλούμενο δύο από τις πηγές του.
Πρόσθεσαν ότι σε μια κλειστή ενημέρωση στο Κογκρέσο στις 7 Μαΐου, νομοθέτες και από τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ «ζήτησαν» κυριολεκτικά από τους εκπροσώπους του Πενταγώνου να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων κατά τα χτυπήματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε προηγουμένως ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Είπε επίσης ότι «κάποιοι σύμμαχοι» έχουν άρει τους περιορισμούς τους στα χτυπήματα και πιστεύει ότι «ήρθε η ώρα να αρθούν άλλοι περιορισμοί».
Στη Ρωσική Ομοσπονδία, σχολιάζοντας δηλώσεις για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, τις χαρακτήρισαν απερίσκεπτες και δήλωσαν ότι προκαλούν άμεση στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης