Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall, με το βλέμμα στα μάκρο - Στο +0,2% ο Dow Jones, στο -0,09% ο Nasdaq - Άνοδος +50% για την Gamestop

Οριακές μεταβολές στη Wall, με το βλέμμα στα μάκρο - Στο +0,2% ο Dow Jones, στο -0,09% ο Nasdaq - Άνοδος +50% για την Gamestop
Οι επενδυτές σταθμίζουν την εικόνα της αγοράς εργασίας
Μεικτά πρόσημα, με οριακές μεταβολές, παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ την Πέμπτη 6 Ιουνίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την εικόνα της αγοράς εργασίας, όπως αναμένεται να αποτυπωθεί στην κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση, η οποία θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 7/6.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,2% στις 38.883 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,02% στις 5.353 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -0,09% στις 17.173 μον.
φσδαφσδασδφασφδα.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Lululemon σημείωσε άνοδο 4,78%, με την εταιρεία αθλητικής ένδυσης να ξεπερνά τις προσδοκίες για τα κέρδη και έσοδα.
Η Five Below βυθίστηκε10,55% λόγω του ζοφερού guidance…
H μετοχή της Nvidia υποχώρησε άνω του 1%, με την κεφαλαιοποίησή της να χάνει τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια.
Tέλος η μετοχή της GameStop αυξήθηκε έως και 41% στα 44,41 δολάρια, προκαλώντας για λίγο τη διακοπή διαπραγμάτευσής της, κλείνοντας στα 41 δολάρια, με άνοδο 47,45%.
Ο λόγος; Ο Keith Gill, γνωστός με τα ψευδώνυμα «Roaring Kitty» και «DeepF—-ingValue», ο οποίος οδήγησε τις μετοχές της GameStop σε άλμα τις προηγούμενες ημέρες με την επανεμφάνισή του στο Reddit, κατάφερε να προκαλέσει μια νέα «έκρηξη» για τη διάσημη μετοχή-meme την Πέμπτη με μια ανάρτησή του στο YouTube, που ανέφερε ότι θα επέστρεφε στην πλατφόρμα την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
Η μετοχή σημείωσε άνοδο σχεδόν 60% σε δύο ημέρες και έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε που ο Gill προχώρησε στις 12 Μαΐου σε μια ανάρτηση στο X.

Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,29% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,73%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 2% στα 79,99 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 2,2% στα 75,33 δολάρια.
Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 2.392 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0891 δολ.

Στα μάκρο, στις 229.000 από την αναθεωρημένη έκδοση των 219.000 της προηγούμενης καταμέτρησης, αυξήθηκαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 220.000.
Παράλληλα, στο υψηλότερο επίπεδό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έφτασε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ λόγω της αύξησης των εισαγωγών.
Ειδικότερα, έφτασε τον Απρίλιο τα 74,6 δισ. δολάρια από τα 68,6 δισ. του Μαρτίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9%.
Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης του ελλείμματος αποδίδεται στην υψηλότερη ζήτηση για αυτοκίνητα και βιομηχανικές προμήθειες, κάτι που υποδηλώνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης