Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Κίνας: Ειρήνη στην Ουκρανία κατόπιν διαπραγματεύσεων με όλες τις πλευρές

Μήνυμα Κίνας: Ειρήνη στην Ουκρανία κατόπιν διαπραγματεύσεων με όλες τις πλευρές
Ολοένα και περισσότερα κράτη αποδέχονται την πρόταση των 6 σημείων Κίνας - Βραζιλίας για την Ουκρανία λέει ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Ολοένα και περισσότερα κράτη αποδέχονται την πρόταση των 6 σημείων που έχει καταθέσει από κοινού η Κίνα και η Βραζιλία υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Κίνας, Wang Yi, ο οποίος συναντήθηκε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, Mauro Vieira στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου των BRICS γίνεται στο Nizhny Novgorod της Ρωσίας.
«Πρόσφατα, η Κίνα και η Βραζιλία δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση, στην οποία παρουσίασαν τη συναίνεσή τους σε μια πρόταση 6 σημείων για την πολιτική διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος.
Όλο και περισσότερες χώρες το κατανοούν και το εγκρίνουν» υποστήριξε ο Yi, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις της Κίνας και της Βραζιλίας απέναντι σε πιεστικά διεθνή ζητήματα πρέπει να είναι «δίκαιες, ισορροπημένες και εποικοδομητικές».
Τον περασμένο Μάιο, Κίνα και Βραζιλία έδωσαν στη δημοσιότητα μια κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρεται πως ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Σε αυτό το πλαίσιο πρότειναν τη διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης με «ισότιμη συμμετοχή όλων των πλευρών και συζήτηση όλων των ειρηνευτικών σχεδίων».

Κινέζος πρέσβης: Υποστηρίζουμε την ειρήνη αλλά πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρέσβης στην Ιαπωνία, Wu Jianghao υποστήριξε και με αφορμή την Διάσκεψη της Ελβετίας, ότι η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επιδίωξη της ειρήνης, αλλά σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλα τα μέρη και το αποτέλεσμα να είναι αποδεκτό από όλους.
«Όταν πρόκειται για την ειρήνη, όλες οι πλευρές πρέπει να είναι εκεί, όχι μόνο κάποιος που επικρίνει την άλλη πλευρά.
Έχουμε ήδη εκφράσει τη θέση μας για αυτό το θέμα.
Υποστηρίζουμε την ειρήνη, αλλά αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους τους ανθρώπους, και ιδιαίτερα από τα εμπλεκόμενα μέρη» τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης