Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος στην Ελβετία για Ουκρανία – Επιμένει ο Zelensky στην ανεδαφική φόρμουλα των 10 σημείων, ζητά την πλήρη αποχώρηση των ρώσων

Σύνοδος στην Ελβετία για Ουκρανία – Επιμένει ο Zelensky στην ανεδαφική φόρμουλα των 10 σημείων, ζητά την πλήρη αποχώρηση των ρώσων
«Η φόρμουλα των 10 σημείων περιλαμβάνει την πλήρη αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία και τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ άλλων βημάτων», επέμεινε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και η πρόεδρος της Ελβετίας Viola Amherd άνοιξαν το απόγευμα του Σαββάτου (15/6/2024) τις εργασίες της διάσκεψης για την Ελβετία.
«Όλα τα μέρη του κόσμου, όλες οι ήπειροι, διαφορετικά κράτη, μεγάλα και μικρά γεωγραφικά, και κάθε πολιτικός πόλος του κόσμου μας—Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Ειρηνικός, Αυστραλία, Βόρεια Αμερική— εκπροσωπούνται στη σύνοδο κορυφής», είπε ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου με την Amherd.
«Οι απόψεις, οι ιδέες και η ηγεσία κάθε έθνους είναι εξίσου σημαντικές για εμάς, και ό,τι συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας», ισχυρίστηκε ο Zelensky.
Η Ουκρανία ελπίζει να διαμορφώσει ένα νέο κοινό σχέδιο ειρήνης με βάση την ειρηνευτική φόρμουλα 10 σημείων του Zelensky, αλλά είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις από άλλες χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Andriy Yermak στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Αυτό το σχέδιο θα μπορούσε στη συνέχεια να παρουσιαστεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης συνόδου κορυφής, πρόσθεσε ο Yermak.
«Η φόρμουλα των 10 σημείων περιλαμβάνει την πλήρη αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία και τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ άλλων βημάτων», επέμεινε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης