Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Ν. Κορέα για την επίσκεψη Putin στην Πιόνγιανγκ - Επαφές με ΗΠΑ

Συναγερμός στη Ν. Κορέα για την επίσκεψη Putin στην Πιόνγιανγκ - Επαφές με ΗΠΑ
Σεούλ και Ουάσινγκτον ανησυχούν για τους στενότερους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας
Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Πιόνγιανγκ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ο πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Kim Hong-kyun και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Kurt Campbell, συζήτησαν το ταξίδι του Putin στη Βόρεια Κορέα, σε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το BBC News, ο Kurt Campbell είπε στον Kim ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τη θέση της Σεούλ ότι η επίσκεψη Putin δεν πρέπει να οδηγήσει σε "περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Μόσχας με τρόπο που υπονομεύει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Ανησυχία στις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τους στενότερους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.
"Δεν ανησυχούμε για το ταξίδι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, John Kirby, στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.
"Αυτό που μας ανησυχεί είναι η εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ αυτών των δύο χωρών"
Ο Kirby δήλωσε ότι η ανησυχία δεν είναι μόνο ότι "οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για να πλήξουν ουκρανικούς στόχους, αλλά επειδή θα μπορούσε να υπάρξει κάποια αμοιβαιότητα εδώ που θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης