Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Η Δύση και οι ΗΠΑ θέλουν τη στρατηγική μας ήττα – Απέτυχαν

Putin (Ρωσία): Η Δύση και οι ΗΠΑ θέλουν τη στρατηγική μας ήττα – Απέτυχαν
Η Ρωσία ήταν και θα παραμείνει ανοιχτή στον ισότιμο διάλογο τόνισε ο Putin
Η Δύση απέτυχε να συγκρατήσει ή να απομονώσει τη Ρωσία αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε άρθρο του στην βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun ενόψει της επίσημης επίσκεψης του στη Βόρεια Κορέα.
«Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησαν, όλες οι προσπάθειές τους να περιορίσουν ή να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν.
Συνεχίζουμε να χτίζουμε σταθερά τις οικονομικές μας ικανότητες, να αναπτύσσουμε τη βιομηχανία, τις τεχνολογίες, τις υποδομές, την επιστήμη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας» λέει ο Putin, επισημαίνοντας ότι «οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους κάνουν ότι μπορούν για να επιδεινώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία».

Κάνουν ότι μπορούν

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους δηλώνουν ανοιχτά ότι στόχος τους είναι να προκαλέσουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
Κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν και να επιδεινώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία προκάλεσαν οι ίδιοι υποστηρίζοντας και οργανώνοντας το ένοπλο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο και τον πόλεμο στο Donbass που ακολούθησε» τονίζει ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος πάντως επαναλαμβάνει πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο για την επίλυση υφιστάμενων ζητημάτων.

Ανοιχτοί στο διάλογο

«Η Ρωσία ήταν πάντα και θα παραμείνει ανοιχτή στον ισότιμο διάλογο για όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο δύσκολων.
Το επανέλαβα στην πρόσφατη συνάντησή μου με Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.
Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοί μας συνεχίζουν να προμηθεύουν το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου με χρήματα, όπλα και πληροφορίες, να επιτρέπουν - και, ουσιαστικά να ενθαρρύνουν - τη χρήση σύγχρονων δυτικών όπλων και εξοπλισμού για την εκτέλεση χτυπημάτων στη ρωσική επικράτεια, με στόχο προφανώς πολιτικούς στόχους στις περισσότερες περιπτώσεις, να απειλούν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία ενώ προσπαθούν να εξαντλήσουν την οικονομία της Ρωσίας με περισσότερες νέες κυρώσεις, τροφοδοτώντας την κοινωνικοπολιτική ένταση στο εσωτερικό της χώρας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης