Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: O Putin συμμαχία με Βόρεια Κορέα, το ΝΑΤΟ δεσμούς με Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Stoltenberg: O Putin συμμαχία με Βόρεια Κορέα, το ΝΑΤΟ δεσμούς με Ιαπωνία και Νότια Κορέα
Ο Jens Stoltenberg παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει ακόμη τι κυρώσεις μπορούν να επιβάλουν κατά του Πεκίνου
Την ανησυχία του για τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, προσθέτοντας πως σε απάντηση στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς και την ανάπτυξη των σχέσεων της Ρωσίας με αυτή τη χώρα, καθώς και με την Κίνα και το Ιράν, το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τους δεσμούς με την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.
«Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στη Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς μεταξύ αυτών των χωρών, καθώς και τους δεσμούς τους με την Κίνα και το Ιράν.
Αποδεικνύει επίσης ότι η ασφάλεια του ΝΑΤΟ δεν είναι περιφερειακή - είναι παγκόσμια» είπε ο Stoltenberg και συμπλήρωσε: «Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι σημαντικό για την Ασία, και αυτό που συμβαίνει στην Ασία είναι σημαντικό για την Ευρώπη.
Δεν μπορούμε πλέον να χωρίσουμε την ασφάλεια σε περιφερειακά θέατρα, όλα είναι αλληλένδετα, και εμείς πρέπει να δράσουμε από κοινού».
Ωστόσο, ο Stoltenberg παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει ακόμη τι κυρώσεις μπορούν να επιβάλουν κατά του Πεκίνου, αλλά σκοπεύουν να το συζητήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης