Τελευταία Νέα
Διεθνή

Julian Repke (Bild): Οι Ρώσοι έριξαν στο Kharkiv την βόμβα FAB-3000, βόμβα 3 τόνων

Julian Repke (Bild): Οι Ρώσοι έριξαν στο Kharkiv την βόμβα FAB-3000, βόμβα 3 τόνων
Σήμερα η Ρωσία έριξε την πρώτη βόμβα FAB-3000 M-54 UMPC στην Ουκρανία στο χωριό της πρώτης γραμμής Liptsy, στην περιοχή Kharkiv, τόνισε ο Repke.
Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν την εναέρια βόμβα FAB-3000 με μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) για πρώτη φορά κοντά στο Kharkiv, ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος της γερμανικής Bild Julian Repke.
«Σήμερα η Ρωσία έριξε την πρώτη βόμβα FAB-3000 M-54 UMPC στην Ουκρανία στο χωριό της πρώτης γραμμής Liptsy, στην περιοχή Kharkiv», τόνισε ο Repke.
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε από ρωσικό drone και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το οποίο καταγράφει μια πανίσχυρη έκρηξη.
Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 τριών τόνων.
Όπως είπε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η εναέρια βόμβα τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.

Τρομερό το εύρος καταστροφής της βόμβας FAB-3000 M-54 UMPC

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη νέα βόμβα FAB-3000 M-54 με μια ενιαία μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) για να χτυπήσουν τις ουκρανικές θέσεις στην Περιφέρεια του Χάρκοβο για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας μια νέα ικανότητα των Ρώσων με υψηλή δυνατότητα καταστροφής εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τέτοια όπλα ανεμπόδιστα.
Ρωσικές πηγές ενίσχυσαν ευρέως πλάνα από το πρώτο χτύπημα FAB-3000 M-54 εναντίον ενός αναφερόμενου ουκρανικού σημείου ανάπτυξης στο ω της Περιφέρειας Kharkiv, στις 20 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η βόμβα προκάλεσε σημαντική καταστροφή παρόλο που προσγειώθηκε 10 μέτρα μακριά από τον προβλεπόμενο στόχο.
Οι ρωσικές πηγές εξήραν την παραγωγή των FAB-3000, αλλά σημείωσαν ότι το βάρος και οι γενικές τους διαστάσεις θα τα καθιστούσαν πολύ δύσκολη στην τοποθέτηση σε πολλά είδα αεροσκαφών.
Το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πώς να εκτοξεύουν FAB-3000 είναι μια σημαντική εξέλιξη και θα αυξήσει το καταστροφικό δυναμικό των συνεχιζόμενων επιθέσεων με βόμβες ολίσθησης της Ρωσίας εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και υποδομών.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αυξήσει τη χρήση καθοδηγούμενων βομβών ολίσθησης κατά της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Kharkiv, με καταστροφικό αποτέλεσμα, και εάν οι ρωσικές δυνάμεις μπορέσουν να εκτοξεύσουν μαζικά FAB-3000 (ή ακόμη πιο βαριές κατευθυνόμενες βόμβες ολίσθησης την FAB-5000) θα μπορούν να προκαλούν ακόμη πιο εκτεταμένες ζημιές στις θέσεις της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας και στις κρίσιμες υποδομές.
Το χτύπημα της 20ης Ιουνίου 2024 δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβές, αλλά η ακτίνα καταστροφής του FAB-3000 θα αντισταθμίσει την έλλειψη ακρίβειας, ειδικά εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν σε κλίμακα αδιαμφισβήτητη όπως έχει κάνει η ρωσική αεροπορία με τις FAB-500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης